A családsegítő szolgálat élménytábora

A Jászsági Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Jászberényi Család- és Gyermekjóléti Központja már hosszú évek óta szervez gyermektáborokat. Idén 11. alkalommal szervezték meg az egyhetes napközis táborukat, június 27. és július 1. között.

Az ingyenes tábor a szolgálat látókörében lévő veszélyeztetett és hátrányos helyzetű gyermekek számára kínált élményekben gazdag programokat. A tábornak idén a Csillag-Cserhaj Közösségi Szolgáltatóház adott otthont.

A közösségépítő, készségfejlesztő, egészségnevelő és sport tevékenységeken, mozgásos játékokon kívül nagy élményt jelentett a strandolás, és számos egyéb program is színesítette a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltését. Kedden egy színvonalas kézműves foglalkozást tartottak részükre a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítvány munkatársai. Külön említést érdemel a Fővárosi Állatkertben csütörtökön eltöltött egész napos kirándulás, ahová ingyenes belépőt biztosított részünkre az intézmény.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden önkéntes résztvevőnek, közösségi szolgálatos fiatalnak, támogatóinknak és munkatársaiknak az önzetlen és lelkiismeretes munkáját, mellyel hozzájárultak a tábor színvonalas lebonyolításához. Továbbá szeretnénk köszönetet mondani a jászberényi Humán Erőforrás Bizottságnak támogatásukért, mellyel idén is lehetővé tették a tábor sikeres megvalósítását.

A szolgálat munkatársai

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?