Szombat esti lázban

A hagyományokhoz hűen idén is július utolsó szombatján rendezték a Lehel-Melody TSE táncgáláját, amelyen az egyesület csoportjai mellett a Szombat esti láz televíziós műsor sztárjai is felléptek modern formába öltött klasszikusokkal, forró latinos koreográfiáikkal.

Alkalomhoz illő nyitótánccal, palotással vette kezdetét a társastánc gála, immár 22. alkalommal. A jász világtalálkozóval egyidős rendezvényen Oláhné Molnár Anna táncpedagógus, a Lehel-Melody TSE elnöke köszöntötte a megjelenteket a Szabadtéri Színpadon. Ezúttal a kellemes nyáresti időjárás is kedvezett a látványosnak ígérkező táncshownak, csak a szúnyogok szurkálódása zavarta a nézőket, a táncosokon nem igen találtak fogást.

A gálát Pócs János országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki kiemelte az egyesület hiánypótló munkáját, a sok verejtékkel betanult koreográfiák nívós, szemet gyönyörködtető látványát. Méltatta Molnár Anna tevékenységét és nagy csokor virággal köszönte meg negyven éves munkáját az egyesület élén. A tanárnő kiemelte, hogy az érdem nemcsak az övé, hiszen annak idején testvérével, Molnár Józseffel közösen alapították a táncklubot.

A hivatalos megnyitót követően a táncosoké volt a főszerep, fél nyolctól egészen tíz óráig, amit a közönség kitartó vastapssal honorált. A fiatalok megérdemelten kapták az elismerést, hiszen a legkisebbektől a nagyokig mindenki szívből táncolt. Az örömtáncot elsőként a legkisebbektől láthattuk. A lánykák angyalszárnyakon libbentek be az őket vezető elegáns fiúk karján, miközben légies könnyedséggel járták a Bécsi keringőt. Őket a nagyobbak tangó formációja követte, amellyel több versenyt is nyertek már. Az est folyamán igen látványos és színvonalas koreográfiákat láthattunk előadásukban, köztük a 20-as éveket idéző vidám charlestont, Abba slágerekből összeállított Mamma Mia latin mixet, Kék Duna keringőt, mambot, sambát és jiveot. A nagyobb lányok premier bemutatója volt a csajos latin mix, majd két fiatal pár előadásában láthattuk azt a koreográfiát, amit annak idején Molnár Anna és testvére, József is táncoltak egy másik párral. A poénokkal tűzdelt, légies tánc már akkor is nagy siker volt, és ezúttal is vastapssal jutalmazta a közönség.

Molnár Anna kiemelte a közönség bátorító tapsának fontosságát, hiszen a gyerekeknek ez visszajelzés az előadásuk minőségéről. A fiatalok a piliscsévi edzőtáborban készültek fel a gálára, ahol láthatóan nemcsak jól begyakorolták a lépéseket, de össze is kovácsolódott a csapat.

A vendégfellépők sorában köszöntötték Kollár-Nagy Aténát, aki ritmikus gimnasztikában ér el sikereket. Műsorában lenyűgöző labda- és karikagyakorlatokat láthattunk. A profi táncosok világából ezúttal a Fever Dance Group három párja érkezett, köztük a Szombat esti láz című televíziós műsorból ismert Angyal Andrással és Lehoczky Györggyel. Az egyedülálló formáció az első blokkban tüzes tangót és flamencot táncolt, de jártak spanyol bikaviadalt idéző pasodoblet, ahol a torreádor megtestesítője volt a férfi, a piros lepel pedig a női táncos. A Fever Dance Group táncosai szemlátomást modern formában ropják a klasszikusokat és az újítás nemcsak a kosztümökre, a zenére értendő, hanem egyes mozdulatokra is. A lenge öltözetű lányok volt, hogy a nézők szeme láttára váltottak öltözéket egy mozdulattal (quick change), de a fiatalok bemutatták az új műfajnak számító elektro swinget is. Ez az újfajta stílus a 20-as, 30-as évek divattáncait vonultatja fel a hiphophoz közel álló shuffle tánccal.

A táncosok látványos showműsora sikítással, őrületes kavalkáddal, alsónemű mutogatással fűszerezett kánkánnal és díszes fináléval zárult.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?