Táborozás Gyimesfelsőlokon

Július 16-tól nyolc tartalmas napot töltöttünk el Gyimesfelsőlokon önkormányzatunk jóvoltából 33 hátrányos helyzetű felsős tanulóval.

A csoport négy jászberényi iskolából jött össze. (Szent István, Bercsényi, Nagyboldogasszony, Székely Mihály) Ez idő alatt számos színes programban volt részünk, amit a helyi pedagógusok állítottak össze.

Gyimesbükkben a szentmise után megmásztuk az „ezeréves határ” lépcsőit, gyönyörködhettünk a Gyilkos-tó és a Békás-szoros egyedülálló látványában. Négy szekérrel indultunk Borospatakán keresztül a hegyekbe, ahol frissen sült pityókás kenyérrel, sajttal, ordával, szalonnával, sült kolbásszal laktunk jól a szabadban. A településsel tájékozódási verseny keretében ismerkedtünk meg. A keresztaljával zarándokoltunk el hat kilométerre a gyimesközéploki Magdolna búcsúra.

Sétáink során naponta rabul ejtett bennünket a régi időkre emlékeztető falusi élet. A Líceumban töltött hét éjszaka hangulata, a változatos programok, az ott élő emberek kedvessége, a gyönyörű hegyvidéki táj emlékezetes marad számunkra. A gyerekek új barátokkal és élményekkel térhettek haza.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?