Népszerű a berényi campus

Július 26-án, kedden este nyilvánossá váltak a felsőoktatási ponthatárok. Kiderült, hogy kit hova vettek fel, és az is, hogy az oktatási intézmények hány hallgatóra számíthatnak.

Országosan idén a felsőoktatásba jelentkező több mint 111 ezer diák mintegy 67 százalékát felvették valamelyik egyetemre, illetve főiskolára, majdnem 4 százalékkal többet mint tavaly – nyilatkozta Palkovics László kedd este az MTI-nek. Az oktatási államtitkár a legnépszerűbb szakok között a pedagógusképzést említette, ahol 13-14 százalékkal volt magasabb a jelentkezés. Ezen belül kiemelkedett az óvodapedagógus és a kisgyermeknevelő pedagógus.

Az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusára idén több mint kétszáz jelentkezőt vettek fel. Ez a szám majdnem duplája az előző évben felvett létszámnak.

Az alapképzésben a minimum ponthatár 280 pont volt, ami fölött nappali és levelező hallgatókat vettek fel csecsemő- és kisgyermeknevelő, tanító, valamint óvodapedagógus képzésre, utóbbi esetben gödöllői kihelyezett képzés keretében is. Az informatikus könyvtáros és  a szociális munka szakot csak levelező rendszerben lehetett választani.

A felsőoktatási szakképzésben négy féléves levelező rendszerben kezdhetik el tanulmányaikat a legalább 240 pontot elérők szociális és ifjúsági munka szakon.

Jó hír az első menetben fel nem vett diákok számára, hogy a fenti képzésekre pótfelvételi eljárás keretében még jelentkezhetnek augusztus hetedikéig.

Pedagógus diplomával rendelkezők részére ebben az évben is meghirdeti az EKE Jászberényi Campusa szakirányú továbbképzéseit és műveltségterületi képzéseit. Ezekre a jelentkezési határidő augusztus 31.

Vélemény, hozzászólás?