Gyimesfelsőloki táborozók

Július 17-én, vasárnap érkeztek meg a gyimesfelsőloki diákok, akik az Öregerdei tábor vendégszeretetét élvezték. A jász kultúra mellett a magyar történelembe is betekintést nyerhettek a parlamenti látogatásuk során.

A viharos hétvége után, örömmel nyugtázhatták a fiatalok, hogy egy felhő sem árnyékolhatja be aznapi programjukat, vagyis az állatkerti szórakozást. A Zoo nap alkalmával balesetvédelmi oktatáson vettek részt, majd a zoopedgagógiai foglalkozáson elleshették, hogyan etetik az állatokat a gondozók. Izgalmas lehetett a szurikáták, valamint a barnamedvék etetése, akiknek medvefagyit is készítettek. Ebéd előtt a hüllőkről sem feledkeztek el a gyimesfelsőloki állatbarátok, hiszen az ő takarmányukat is előkészítették. A délután folyamán közelebbről megismerkedtek az állatkerti gondozók munkájával, ezután elfogyasztották a jól megérdemelt vacsorát és mozizás közben kipihenhették a fáradalmakat.

A kedd szintén a Zoo nap jegyében kezdődött, ezúttal a patás állatok simogatóját tették rendbe a lelkes tanulók. Tudásukat a macskafélékről, valamint Magyarország nagyvadjai előadásokkal bővítették. A napot a Jász Múzeum megtekintésével zárták, hiszen másnap jócskán kijutott a programokból.

Jászberény Öregerdejét elhagyva, a főváros szívébe utazott a csapat. Első megállójuk a Hősök tere volt, ezt követte a Vajdahunyad vár és a Városliget. A kirándulás során Pócs János országgyűlési képviselő meghívására látogattak el az Országházba, majd szemben a Budai Várban a Halászbástyáról csodálták meg a gyönyörű panorámát.  A rövid, de tartalmas utazás este hat óra előtt véget ért, mivel a Kesice Néptánccsoportból többen felléptek a zászlófelvonási nyitóünnepségen. Végül bográcsozással zárták a napot a fiatalok.

A táboroztatási program célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a jászsági hagyományokkal, melyre kiváló lehetőség volt a Szabó tanyán eltöltött idő. Népi ügyességi és sportjátékokon, valamint kézműves foglalkozáson vettek részt a fiatalok. Szerencsére az idő kedvezett a táborozóknak, így önfeledten tudták élvezni a délutáni hűsítő strandolást.

A vacsorát a Pipacs Étterem vendéglőben fogyasztották el. A péntek reggel pedig már a búcsú órája volt, hiszen kalandos útjuk véget ért. Sok szép élménnyel gazdagodtak testvérvárosunk gyermekei, azonban a fárasztó hét után, igaz lehet a mondás, hogy mindenhol jó, de legjobb otthon.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?