Mulatság Öregerdőn

Július 9-én szombaton, Öregerdőn várta jó hangulatú Családi Nap a mulatni és főzni vágyókat. A Családi Napot a helyi kisbolt vezetője, Krizsáné Kósik Mária szervezte, és maga az esemény a helyi lakosokon kívül szeretettel fogadta az ország más részeiről érkező családokat is. A résztvevők közt így távol élő rokonok és barátok is megfordultak.

Bár a nap egyik fő eseménye a főzőverseny volt, akadtak, akik maguknak, csak a hangulat kedvéért készítették az étkeket, de ők is szívesen fogadtak mindenkit, akit oda csábított asztalukhoz a finom illat. Készültek hagyományos bográcsok, sültek, különféle köretek, de nem maradt el a babgulyás sem. A versenyző ételek némelyike már ránézésre étterembe illett, de az ízüket tekintve minden nevezőnek megvolt a maga különleges zamata (például az egyik csapat rozmaringgal és áfonyával bolondította meg vadhúsos pörköltjét). Persze ahol a kedv jó, és minden csapattag kiveszi a részét a munkából, nem csoda, ha melegség tölti el az embert a kóstolások közepette, megnehezítve a művek pontozását.

A döntés mégis megszületett. A verseny első helyezettje a Kicsi Ricsi csapat lett, a második Vince főnök, és a harmadik helyet az X csapat kapta. Különdíjat szerzett a Tárcsás csapat, és minden nevező oklevélben részesült.Délután a sport vette át a főszerepet, egy jó focimeccsel fűszerezve, míg este  – az egész napot végigkísérő  – zeneszóé lett a staféta. A hajnalig tartó táncmulatságot igazi klasszikusokkal, a 20. század nagy slágereivel tette szórakoztatóvá a dj.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?