A strandon az is jó…

A vakációval szinte egy időben megérkezett a valódi nyári meleg is. Akinek nincs lehetősége vízpartra utazni, de van néhány szabad órája, kellemes hűsítő kikapcsolódást jelenthet a berényi fürdőhelyek valamelyike. Kalics József, a J.V.V. Nonprofit Zrt. munkatársa, kontrolling vezető tájékoztatta lapunkat a strandok állapotáról.

Kalics József elmondta, hogy mind a városi strandfürdő, mind a Lehel strand már teljes üzemben várja vendégeit. A szezon előtt a strandokon elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat.
A Lehel strand kinti nagymedencéjéből szivárgott a víz, a hiba okát a talajradaros vizsgálat során találták meg, ezért gyors beavatkozásra volt szükség, de június 25. óta már ez is igénybe vehető. Újdonság, hogy idén már a kinti strandon is zene szórakoztatja majd a közönséget, valamint elkészült a hangosbemondó is.
A fedett uszoda új tetőszerkezetének megóvása érdekében légtechnikai és páraelszívó rendszert építenek be a térbe. A gép már rendelkezésre áll, jelenleg a kivitelezési munka közbeszerzési eljárása zajlik. A kivitelezés júliusban kezdődik, a munkálatok idején (előreláthatólag 4-5 hetet vesz igénybe) a fedett uszoda zárva tart.
Mindkét strandon igyekeznek idén is igazodni az időjárás alakulásához, így tekintettel a gyakori forróságra este 8 óráig, illetve hőségriadó esetén további meghosszabbított üzemidővel állnak a vendégek rendelkezésére. Szintén a vendégek színvonalasabb szórakoztatása érdekében a városi strandon, a termál medence mellett elhelyeztek egy nagy képernyős TV-t, amely segítségével akár az Európa-bajnokság közvetítéseit is figyelemmel kísérhetik a strandolók. Emellett a büfék mindkét helyszínen működnek. A benti strandon két, a külsőn egy vendéglátó egység szolgálja az éhes, szomjas látogatókat.

Egy, a közelmúltban történt sajnálatos eset tette szükségessé, hogy a jövőben infrasorompóval, illetve infrakamerával is védjék a strand területét. Az utóbbi időben rendszeresen előfordult, hogy fiatalok éjszaka beszöktek a városi strandra, ott fürdőztek, sőt még az élménymedence elemeit is beindították. A biztonsági őrnek június 18-áról 19-ére, vasárnapra virradó hajnalban sikerült elfognia két csoportot, akik ellen az üzemeltető cég feljelentést tett.
A termálfürdőre vonatkozólag július 1-jétől lépett életbe kisebb változás. Az eddigi ingyenes OEP kezelések közül a masszázsért, az ország egyéb helyszínein végzett szolgáltatásokhoz hasonlóan, jelképes hozzájárulást kell majd fizetni, illetve szintén kisebb díj megfizetése szükséges a termálfürdő szolgáltatásainak – a kezelések közötti időben – igénybevételéért is. A többi kezelés továbbra is ingyenes marad.

A strandok területét az elmúlt évekhez hasonlóan, idén nyáron is több tábor veszi igénybe. Kalics József hangsúlyozta, hogy a táborokat nem a fenntartó, üzemeltető szervezi, a gyerekekért a felelősség a táborvezetőt terheli.

Tavaly többen felháborodtak a regisztrációs jegy bevezetésén, amely a táborba, úszótanfolyamra gyermeket kísérő hozzátartozóra vonatkozik. A százforintos jegy félórás bent tartózkodásra jogosít, és egyben balesetbiztosítást foglal magában a strand területén. A táboroztatóknak lehetőségük van csoportos regisztrációs jegy megváltására is, amellyel a kísérők korlátlan számú be- és kilépéssel tartózkodhatnak a strand területén, a foglalkozás elején és végén, illetve fél-fél órát a tábor ideje alatt. Erről a táborok szervezőit tájékoztatták, és remélik, idén is élnek ezzel a lehetőséggel.

Összességében úgy ítélik meg – mondta végezetül Kalics József –, hogy felkészülten, magasabb szintű szolgáltatásokkal várják a kikapcsolódni, pihenni és felfrissülni vágyókat, mindkét létesítményben.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?