Végleges keret a focistáknál

A dr. Gottdiener Lajos elnök által irányított Jászberényi FC vezetése intenzív munkába kezdett, már több labdarúgóval erősítették városunk NB III-as csapatát az augusztus elején kezdődő szezonra.

Az előző idény „magja” nagyjából együtt maradt, kiegészülve a sérüléséből felépülő Bálint Artúrral és az ősztől Szilágyi Norberttel. Viszont nem hosszabbítottunk szerződést Ponczók Csabával és Kovács Dániellel. Lukács Richárd Kisvárda NB II-es együtteséhez szerződött, Litkei Barna pedig munkahelyi kötelezettsége miatt nem vállalta az NB III-as szereplést. A négy labdarúgó helyett viszont több játékos is érkezett hozzánk. Hevesi-Tóth Tamás és Hamar Ádám visszatérőnek számít, hiszen korábban már játszottak Jászberény színeiben. A volt NB II-es gólkirály Hamar Szolnokról, Hevesi-Tóth pedig Szigetszentmiklósról igazolt át hozzánk. A BKV Előre csapatától két fiatal érkezett. Birtalan János baloldali védő és futó szerepkörben, Herczeg László pedig ék mögött és szélső pozícióban is nagy segítségünkre lehet, hiszen előző csapatának meghatározó játékosa volt. Bojtor Lászlót is leigazoltuk, ő egykor a Honvédban futballozott, most Dorogról tette át székhelyét a Jászságba. A 1995-ös születésű Marcsek Ákossal, a Vasas Akadémiáján nevelkedett ifjúsági válogatott labdarúgóval is szerződést kötöttünk, aki elsősorban a védelem két oldalán használható, sőt a középpályán is bevethető. Még egy fiatal játékos, Polák Gergő (1998-as) is nálunk folytatja pályafutását. A tehetséges, szolnoki nevelésű szélső a jobb és baloldalon egyaránt bevethető. Ezzel tulajdonképpen kialakult a csapat kerete, talán még egy szélső támadó jöhet számításba az átigazolási időszakban. Gelei Károly vezetőedző munkáját pedig Menczeles Iván segíti. – nyilatkozta lapunknak a JFC elnöke.

Szombaton edzőmérkőzést is játszott a Jászberényi FC, a vendég a BKV Előre együttese volt.  Marcsek Ákos első félidei találata után, a második játékrészben egyenlítettek a vendégek. Csuzz Martin találatával ismét vezetéshez jutott a JFC, amit még egalizáltak a vendégek. Két perccel a vége előtt, Nicsenko Igor büntetőből szerzett találata viszont már 3-2 –es jászberényi győzelmet jelentett.

JFC: Menczeles I., – Lékó G., Bojtor L., Páles T., Sorecz Sz. –  Ludasi M., Heves-Tóth T., Tisza K., Marcsek Á. – Kis R., Hamar Á.  Cserék: László K., Szanyi K., Mile K., Herczeg L., Polák G., Nicsenko I., Csuzz M., Bajor N.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?