Rockosított külvárosi mese

Nem éppen családias körben mutatta be a Sziget Színház A kör című produkciót vasárnap éjszaka a Szabadtéri Színpadon, hiszen a musicalre minden jegy elkelt.

1629_6p_EddaA legismertebb Edda slágerekre hangszerelt színdarab mintegy három órán át szórakoztatta a berényi közönséget. Az éppen századik alkalommal színre vitt alkotás remek élményt nyújtott a nézőknek, még akkor is, ha néha félrecsúszott egy-egy hang, vagy gyanús zörejeket bocsátottak ki a hangfalak.  A zene és a fantasztikus fénytechnika háttérbe szorította a kisebb bosszúságokat. A színészek látványos díszletek, dübörgő motorok, füst és pásztázó fénycsóvák között játszották dalban, prózában és táncban a rockkal megbolondított modernkori tündérmesét.
A sztori szerint az álmait kergető szegény zenészfiú (Pintér Tibor) és a gazdag, befolyásos lány (Szabó Dorottya) útjai egy szerelmi románcot követően elválnak. A srác elindul, hogy a magának kitaposott ösvényen ráleljen az igaz szerelemre, a sikerre, és hírnévre. Kisebb-nagyobb kerülők után sikerül is mindent elérnie, és a kör, melyet boldogságból rajzoltak, lassan köréje zárul.

A darabban huszonhat Edda sláger kíséri végig a történetet. A romantikus Hűtlen, az Éjjel érkezem vagy az Utolsó érintés mellett számos ismert dal rázta fel a közönséget, így a címadó Kör – melyben Pintér Tibor még a felsőruháját is ledobta –, az Így akarom, majd a fináléban a Szellemvilág, amit nehezen engedett tovább a közönség. Így most jó…(erről többet) nem kell beszélni…

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?