Emlékezés kerékpárral

15 éve hunyt el motorbalesetben Simon Ferenc, a Jászberényi Lehel HC bajnokságot nyert jégkorongcsapatának tagja. Rá emlékezett Szegeden élő játékostársa Redler Attila, amikor július 13-án városunkba kerékpározott.

Fiatal korunkban Ferivel nagyon sokat kerékpároztunk. Úgy gondoltuk, hogy nekünk nem elég a nyári száraz jégkorongedzés, és az ő invitálására, szinte minden hétvégén felkerékpároztunk a Mátrába. Ezért gondoltam úgy hogy Szeged – Jászberény útvonal kerékpárral történő megtételével emlékezem barátomra, játékostársamra. – mondta el Redler Attila. – Hajnali 4 órakor indultam és mivel jól felkészített az otthoni baráti és szponzori csapat, – még kiváló italokkal is elláttak – nem kívánta a szervezetem a sok pihenést, így 6,5 óra alatt ide értem. Hozzáteszem, hogy nem utcai kerékpárral, hanem egy 29-es Mountain Bike gépen érkeztem. – tette hozzá a volt hokis.

Elmondta még, hogy az aktív sportolást befejezte, de a jégkorongozást nem hagyta abba. Engedélye van, hogy lejárjon a szegedi hokisok edzésére, akiknél a volt berényi bajnokcsapat tagja Pápai Miklós a szakosztályvezető. Így összességében elmondhatja, hogy tulajdonképpen negyven éve hódol kedvenc sportágának. Ma már öregfiúk tornákon vesz részt, ahol sokszor találkozik volt jászberényi csapattársaival. Mint mondta ez alkalommal is felkeresi – többek között – Csókási Zsoltot, Bakó Zsoltot, Bathó Andrást (Acél). De a többi hokissal is – Tóth Attila (Racka), Balla Tibor, Sárközi György (Japán) –, baráti kapcsolatot ápol.

Itt voltam a befedett jégpálya átadásán és leesett az állam. Ha ez nekünk gyerekkorunkban adatik meg, nem itt tartanánk. Ezzel együtt is úgy gondolom, hogy jó úton járnak a berényi hokisok. Voltam Csókási Zsolt barátom által tartott edzésen az egyik felnőtt jégkorongcsapatnál. Kellemes meglepetésre annyian voltak, hogy alig fértünk az öltözőben. Nagyon sok fiatal gyerek is kergeti a pakkot szülővárosomban, ami szintén örvendetes. Edzőkoromban mindig mondtam tanítványaimnak, hogy focizni, kézilabdázni, tollasozni minden gyerek tud, de jégkorongozni már sokkal kevesebben, azt bizony meg kell tanulni. Üzenem a berényi srácoknak, hogy nyugodtan próbálják ki, meglátják nagyon jó sport a hoki. Maradjanak is ott, de ha véletlenül mégis abbahagyják, ez kellő alapot ad arra, hogy más sportágban érvényesüljenek – mondta búcsúzóul a hazalátogató Redler Attila.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?