Két versenyzőnk is Európa Bajnok lett.

Gyula városában rendezték – június 15-18 között – a WUAP Erőemelő és Fekvenyomó Európa-bajnokságot, ahol 15 ország több száz versenyzője mérettette meg magát. A kontinens viadalon számos Európa és világrekord született, amelynek egyike jászberényi versenyző nevéhez főződik.  

Mező Áron a -90 kg-os súlycsoportban, három versenyszámban is képviseltette magát. A két fekve nyomásban és az erőemelésben egyaránt aranyérmet szerzett. A fekve nyomást 150 kg-mal, az erőemelést 520 kg-mal nyerte meg. E mellett az abszolút bajnokoknak járó egyik kupát is megszerezte, mivel a súlyából adódóan, a mezőny 3. legjobbja volt. A 226 kg-os teljesítményével világcsúcsot is sikerült állítania. -„A versenyen való részvételemet Jászberény Város Önkormányzatának nagylelkű támogatása tette lehetővé, melyért ezúton is köszönetet szeretnék mondani. Legyen egyedül Istené a dicsőség!” – így nyilatkozott a háromszoros Európa Bajnok.

Másik versenyzőnk, a Jászberényi Victory Gym színeit képviselő Szabó Zsolt Viktor fekvenyomásban, a -140 kg-os „sub master” kategóriában állt rajthoz és 180 kg-os teljesítményével sikerült legyőznie ellenfeleit és megszerezni az Európa-bajnoki címet. –„Nagyon örülök az Európa bajnoki címnek. Immár a 70. versenyemen vettem részt, amiből már a harmincadik győzelmemet értem el, 62 alkalommal pedig dobogós helyen sikerült végeznem. Köszönöm mindenkinek, aki segített a felkészülésem alatt.” – mondta az Európa Bajnok hazaérkezése után.