Dobogósok a Jászberényi Pindur-Pandúrok

Május 28-án Budapesten, az ORFK kiképző bázisán került sor a MINI-KRESZ „Pindur-Pandúr Ki mit Tud” elnevezésű országos szintű közlekedési vetélkedőre, melyen városunkat a Jászberény Város Óvodai Intézménye részéről a Központi óvoda és a Gézengúz tagóvoda közös csapata képviselte. Felkészítő óvónők: Göbölösné Oláh Ildikó valamint Szebenyiné Barna Éva. A csapat résztvevői: Baráth Alexandra, Csikós Adrienn, Lackó Boglárka, Farkas Dénes Armandó, Kohári Dominik, Szkupi Benedek, Kalóckai Erik.

A versenyen 55 óvoda csapata indult az ország különböző pontjáról, azzal a céllal, hogy játékos keretek között ismertesse meg a gyerekekkel a legalapvetőbb közlekedési szabályokat.

A lelkes kis csapatok először az elméleti versenyen adtak számot tudásukról úgy, hogy képeket mutattak fel részükre és fel kellett ismerni rajta a szabálytalanságokat. Ebben az évben is tettek fel környezetvédelmi kérdéseket, melyet a csapatunk hibátlanul oldott meg. Ezt követte a gyakorlati verseny, mely során egy egyszerűnek semmiképp nem mondható ügyességi pályán kellett minél rövidebb idő alatt hibátlanul végigmenniük. A versenyzők az ismeretlen pályát csak gyalog járhatták be, gyakorlásra nem volt lehetőség. A nehézségek ellenére a Jászberényiek hibátlanul teljesítették a pályát.

A verseny zárásaként kihirdették az eredményeket, és nagy örömünkre szolgált, hogy a jászberényi csapat a 3. helyezést érte el. A verseny szervezői kiemelték, hogy a maximális pontszám mellett a gyakorlati pályánál teljesített idő döntött a dobogós helyekről.

A nem mindennapi teljesítményt kerékpárral és számos ajándéktárggyal jutalmazták.