Az edző már meg van.

Jászberény kosárlabda csapata már korábban befejezte a küzdelemsorozatot az elit osztályban, ahol a 12. helyen végzett.  A döntőben pedig ma pénteken este (06.10.) a 7. bajnoki címét szerezte a Szolnoki Olaj KK.

Természetesen minden jászberényi kosárlabda szurkoló örömmel nyugtázta még áprilisban, hogy play-out nélkül maradt bent a kosárlabda csapat az NB I A osztályban. Azt viszont már mindenki őszintén sajnálta, hogy a „sikerkovács” Szrecsko Szekulovics szinte azonnal elszerződött Szombathelyre. Azóta természetesen mentek a találgatások, hogy ugyan ki lesz a JKSE edzője. Nos, a kör bezárult, a csapat vezetősége nyilvánosságra hozta az új edző személyét, aki nem más, mint Stevan Tot.

Az 56 éves hét nyelven beszélő szerb-szlovák szakember nem ismeretlen az öreg kontinens kosárlabda világában, hiszen nagyon sok klubcsapatnál – Anwil Wloclawek, Cersanicie Nomi Kielce, Brok Słupsk, Pezinok és Inter Bratislava – vállalt munkát, emellett még a Közel-Keletenis megfordult. Hazánkban is dolgozott Debrecenben és Zalaegerszegen, de ez már igen régen volt, így közel 20 év után ül újra magyar csapat kispadjára. Magyarországon igen jó mutatókkal rendelkezik, hiszen mindhárom trófeából – bajnoki, Magyar Kupa és Szuperliga – nyert csapatával, sőt volt az év edzője is.

Mint azt Gulyás Csabától, a JKSE elnökétől megtudtuk, az edző mellett már egy játékossal, a jászberényi Cseh Györggyel is megállapodtak, de a csapat „összerakásában” már az új edző kap főszerepet. Mindenestre a „régi” magból is szeretne megtartani játékosokat és legalább négy idegenlégiós igazolásában gondolkodik. Valószínű ebben nagy tapasztalata lehet, ugyanis az elmúlt közel tíz évben egy menedzserirodánál játékos ügynökként dolgozott.

 

Stevan Tot (Forrás: metropol.hu)