Jubilál városunkban az Electrolux

Május 28-án, szombaton az Electrolux Lehel Kft. jászberényi jelenlétének 25. évfordulója alkalmából családi napot szervezett dolgozói és családjaik számára.

A családi nap házigazdája, Szani Roland köszöntötte a közel hatezer résztvevőt. A Class FM műsorvezetője a gyár vezetőit szólította színpadra. Dr. Gönczy Sándor, az Electrolux cégcsoport európai alelnöke, a magyar leányvállalat vezérigazgatója köszöntötte elsőként a már jóllakott és még ebédjét fogyasztó munkatársakat. Felidézte, hogy az elmúlt huszonöt évben milyen fejlődésen ment keresztül a gyár, s mára már 3500 embernek nyújt munkahelyet. 1995-ben alakult a porszívógyár, tizenegy éve pedig Nyíregyházán bővült új telephellyel a svéd vállalat hazai cége. Magyarországon az Electrolux Lehel Kft. a 25. legnagyobb vállalat.

Több mint harmincévnyi munka után búcsúzott munkatársaitól Szentpéteri Ferenc, a kompresszoros hűtőszekrény- és fagyasztóláda gyár igazgatója, aki a cégcsoport amerikai gyárában folytatja pályáját igazgatóként.
Arra bíztatta kollégáit, hogy továbbra is tartsák fenn a magas szakmai tudást és segítsék az őt követő menedzser munkáját. Pozícióját június közepétől Kövér András tölti majd be ideiglenesen.
Henrik Sundström, a porszívógyár igazgatója tolmács segítségével, de annál nagyobb szeretettel köszöntötte a megjelenteket, és örömmel számolt be a gyár teljesítményéről. Az utóbbi két évben mintegy negyven százalékkal növelték a termelést és a múlt évben több fejlesztésük is volt.

Szintén elismeréssel szólt a vállalatról Pócs János országgyűlési képviselő is. „Tisztelettel és főhajtással tartozunk az Electroluxnak, hiszen a válságban is talpon maradt, fejlődött és több ezer embernek adott munkát.” – hangsúlyozta a cég meghatározó szerepét.

A hivatalos megnyitót követően az önfeledt szórakozásé, kikapcsolódásé volt a főszerep. A gyermekeket ugrálóvár, óriáscsúszda és csocsó is várta, míg a színpadon a Tailor Dance Tánciskola, a Matiné Zenekar, Fatima, Caramel és a Star Machine szórakoztatta a családi nap résztvevőit. A rendezvény ideje alatt ingyenes állatkerti látogatásra is nyílt lehetőség, a kisebbek legnagyobb örömére.
Az anyacég számokban. Az Electrolux a világ vezető háztartási és professzionális készülékgyártó vállalata, mely fogyasztói vélemények alapján, valamint professzionális felhasználókkal együttműködve gondosan tervezett, innovatív megoldásokat kínál a háztartási és professzionális készülékek piacán. A termékpalettán hűtőszekrények, mosogatógépek, mosógépek, tűzhelyek, sütők, porszívók, légkondicionálók és kiskészülékek szerepelnek. Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire és Electrolux Grand Cuisine márkanevek alatt a cégcsoport évente mintegy 60 millió készüléket értékesít 150 országban. 2015-ben az Electrolux csoport forgalma 13,2 milliárd euró volt, alkalmazottainak száma pedig 58 ezer.

A legújabb Electrolux innováció. Még mindig tartja magát az a tévhit, hogy egy porszívó akkor szív jól, ha hangos. Tévedés. Éppen a világ legcsendesebb porszívója erre a cáfolat. Az új Electrolux UltraSilencer™ ZEN zajszintje mindössze 58 decibel, így hangja alig erősebb a suttogásnál. Csendes működésével és maximális hatékonyságával igazi zen élményt garantál.

Egy autó belső terének zajszintje 80-90 dB, egy átlagos irodai téré 70-80 dB, és a megszokott otthoni hangok is 60 dB felettiek. Ráadásul a gyakran multifunkciós életterekben a zavaró tényezők hatása megsokszorozódik. Nem csoda, hogy a további bántó zajjal járó tevékenységeket nem szeretik az emberek. Mint például a porszívózás. Az Electrolux kutatása szerint a vásárlók 36 százalékát nagyon zavarja, ha porszívója hangos, 90 százalékuk pedig szeretné, hogy következő készüléke halkabb legyen. Nekik tökéletes választás az új Electrolux UltraSilencer™ ZEN, amely 58 dB-es zajszintjével a világ legcsendesebb porszívója.