Korompai Kupa ismét

Már több mint 40 éves hagyományra tekint vissza a Korompai Kupa, melyet annak idején Korompai István utánpótlásedző emlékére hoztak létre Jászberényben. Mivel ezt a tornát mindig is parketten rendezték, idén is a Bercsényi Sportcsarnok volt a helyszín, ugyanúgy, mint az elmúlt 22 alkalommal.

Az elmúlt időszakban az 5. osztályos korosztály részére volt kiírva az emléktorna, de mivel tavaly elmaradt, ebben a tanévben a 6. osztályosak (2003. január 1. után születettek) voltak a résztvevők. A gyerekek tisztában voltak vele, hogy egy nagy jászberényi utánpótlásedző emlékére rendezik meg hagyományosan ezt a kupát, ennek megfelelően nagyon komolyan vették a mérkőzéseket. A torna megrendezéséhez nagyban hozzájárult a Humán Erőforrás Bizottság támogatása (biztosította az anyagiakat a lebonyolításhoz) és a Bercsényi DSE közreműködése.

Sajnos az LVG nem tudott eljönni, így öt városi iskola részvételével zajlott a torna körmérkőzéses rendszerben. Minden csapatban voltak olyan játékosok, akik rendszeresen futballoznak egyesületekben így izgalmas mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi. A Székely csapatában sajnos korán megsérült egy meghatározó játékos Ecsegi Zsolt, így ők minden mérkőzésüket elveszítve csak ötödikek lettek. A Kiss Attila testnevelő tanár vezette Bercsényi első három meccsét megnyerte, így az utolsó mérkőzést már úgy játszotta le, hogy biztos kupagyőztes volt, azaz a vereség is belefért. Az Apponyi meg is nyerte a meccset, így befutott a 2. helyre, míg a 3. helyen a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola csapata végzett. A 4. helyezett a Gyakorló lett, pontszámban nem sokkal elmaradva a dobogón végző NBA-tól.

Az első három helyezett csapat érem és oklevél, míg a 4. és 5. helyezett csapat oklevéldíjazásban részesült. A Bercsényi természetesen egy évig őrizheti a Korompai Kupát, melyet nagy becsben tartanak addig is és mindent megtesznek, hogy jövőre is az iskola vitrinjében maradjon. 

Különdíjakat is kiosztottak a rendezők. A torna gólkirálya Palcsó Martin (Gyakorló), a legjobb kapus Bazsó Roland (NBA), a legjobb mezőnyjátékos pedig  Kálmán Levente (Bercsényi) lett.  

A győztes csapat névsora:Mató József, Muhari Zoltán, Kálmán Levente, Vas Olivér, Borbás Martin, Molnár Dávid, Hamar Péter, Solti László, Fodor Botond és Lőrincz Benedek.