Eseménydús szezonzáró

Nagy tétje ugyan már nem volt a Jászberényi FC NB III-as csapatának a Rákosmente elleni szezonzáró találkozón, ám a bajnokság befejezése kapcsán megvolt az esély, hogy szép emlékeket hagyva köszönjenek el mintegy két hónapra szurkolóiktól. A 2-2-es döntetlen végül igazságosnak mondható, a drukkerek szerint hasonló teljesítménnyel akár előkelőbb helyezést is elérhetett volna a gárda.

A helyzetekben és gólokban gazdag találkozó kicsit tükrözte az egész éves produkciót, szép megoldások, időnként bizonytalanság és kihagyott lehetőségek. Az új edző, Gelei Károly érkezése óta hátrányból fordítva két 2-1-es sikert könyvelhetett el a JFC, s ezt főként akkor került szóba a lelátón, mikor egy-egy kihagyott vendéghelyzetet és érvénytelen találatot, majd két hazai ziccert követően a 23. percben az RKSK támadója, Törőcsik Bence betalált Miski kapujába. A csatár a védelem bizonytalanságát kihasználva egy jó labdaátvétel után mintegy 12 méterről vágta a labdát a hálóba, 0-1.

jfc-rse 1.JPG

Fotó: Pesti József

Szerencsére a válasz nem késett sokáig, mert bár az elején a látogatók tűntek élénkebbnek, berényi oldalon is felvették a kesztyűt, és változatos, helyzeteket is hozó küzdelem kerekedett a mérkőzésből. Így öt percet sem kellett várni az egyenlítésre, amikor Sorecz jól húzta meg a baloldalt, beadására pedig Ludasi mintaszerűen érkezve bólintott rá, 1-1. A kitűnő fejesgól után lendületes kék-fehér rohamok következtek, de a vendégek kapusa, Markek Tamás többször is bravúrosan védett, vagy egy-két centi hiányzott, mint Ulvicki csúsztatott fejesénél. A vendégek sem tétlenkedtek, Miski is bizonyíthatta, lehet rá számítani, kitűnő reflexszel szedett ki egy közeli lövést. A jó iramú, hullámzó játék újabb eseménye Nyicsenkó helyzete volt, de az eredmény az első félidőben már nem változott.

jfc-rse 2.JPG

Fotó: Pesti József

Szünet után viszont szinte rögtön, de nem a hazai szimpatizánsok kedve szerint alakult az eredmény. Egy szögletet követően ismét Törőcsik Bence villant, fejese után a léc alá hullott a labda, 1-2. Ráadásul két rutinos játékos is kényszerűségből hagyta el a pályát, előbb Ulvicki, később pedig Mile sérült meg, így az eleve hiányzó Tisza és Szanyi után a védelem összetétele még alkalmibb lett. A pályán lévők viszont továbbra is mindent megtettek, és ezt értékelte is a közönség. Ritkán látható, szépen kijátszott akció végén Nyicsenkó tette fel a pontot az i-re, amikor a 61. percben csiki-csuki után az ötösről lőtt a kapuba. A Rákosmente csapatából különösen a ferencvárosi nevelésű Fitos László, valamint az NB I-ben ugyancsak megfordult, ördöngösen cselező Király Botond veszélyeztetett, a hősies védekezésnek köszönhetően azonban harmadszor már nem tudtak előnyhöz jutni, mint ahogy a lendületes jászberényi előretörésekből sem született újabb gól.

Jászberényi FC – Rákosmente KSK 2-2 (1-1)

JFC: Miski Zoltán – László Krisztián, Mile Krisztián (Szabó Tamás), Páles Tamás, Litkei Barna – Ulvicki Mihály (Lékó Gergő), Ludasi Martin, Kis Róbert, Sorecz Szabolcs (Ponczók Csaba) – Lukács Richárd, Igor Nyicsenkó.

Nem bánta meg, aki kilátogatott vasárnap késő délután a városi stadionba, helyzetekben gazdag meccs után többen is hangoztatták, ezzel a hozzáállással, lehetett volna – s a jövőben is lehet – sikeresebb a JFC szereplése. Így a 17 csapatos mezőnyben a 8. hely jutott, bízunk benne, a tanulságok levonása után jöhet az előrelépés.