Gyermeknapi csudasziget

Május utolsó vasárnapján a Margit-sziget vidámparkká alakult. Gyermeknapra a nyári meleg is megérkezett mindenki örömére, így önfeledten szórakozhattak a fák hűs árnyékában a családok.

A „Helyet!” Alapítvány kisgyermek játszóval és kézműves foglalkozással, a Tarisznyás Műhely népi játékparkkal várta az érdeklődőket, de a Játékos Tudomány interaktív játszóház is számos élményt nyújtott. Nagy sikere volt a fából, természetes anyagokból készült hagyományos játékoknak, ezek nem gyakoriak a mai gyerekek szobáiban. Az ingyenes játékok mellett sergők, dodgem, ugrálóvár, céllövölde, kincshorgászat és kisvonat is csábította a kicsiket.

A víztorony közelében álló tekintélyes piros jármű is szép számmal vonzotta a gyermekeket, akik ha néhány percre is, de a mesehős Sam tűzoltó bőrébe bújhattak. A megfáradt lurkók a nézőtéren fújhatták ki magukat. Elsőként a Kolompos Együttes invitálta mulatságba a kicsiket, akik nem ülhettek sokáig, mert a Badacsonyi szőlőhegy elmutogatása után táncra is perdítette őket a muzsika. A koncert végére nemcsak új népdalokkal gyarapodott a csemeték repertoárja, de hangszerismeretből is jól vizsgáztak.
Könnyű volt a dolguk, hiszen a zenekar tagjai játékos módon állatokkal személyesítették meg az egyes hangszereket. Rövid szünet után a Virtus Kamara Táncegyüttes lépett színpadra Egyszer volt, hol nem volt… című zenés-táncos mesedarabjukkal zárva a színpadi műsorok sorát.

***

A Városi Önkormányzati Bölcsőde életében az egyik legnagyobb ünnep a gyermeknap, teli élménnyel és ajándékokkal. Így volt ez május utolsó péntek délutánján is, amikor nemcsak családjaik ébresztése okozott felhőtlen örömöt az apróságok számára, hanem a lufikkal és színes szalagokkal díszített udvar és a látványos táncbemutatók a Dance Fitness SE és Mozgásvilág Táncklub jóvoltából. Igen nagy népszerűségnek örvendett a Molnár Méhészet óriás mackója, aki gumicukrot osztogatott. Ezzel az élmények sorának nincs vége, a héten minden napra tartogattak a kicsiknek meglepetést, a mentőkutyáktól a mini állatkerten át járgánybemutatókig.

2016-05-31_00022.jpg