Három pont Diósgyőrből.

Az idei bajnokság utolsó idegenbeli mérkőzését játszotta vasárnap délután Jászberény labdarúgócsapata. Ezúttal az NB I-es Diósgyőr „fiókcsapatához” utazott a berényi legénység.

A hazai gárda mindössze öt ponttal szerzett kevesebbet, mint a JFC, így hasonló erők küzdelmére volt kilátás Diósgyőrben. Annál is inkább, mert az ősszel Jászberényben is döntetlent (0-0) játszott egymással a két alakulat. Egy jó darabig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, ám a félidő felénél egy remek kiugratást követően, Kövér Kristóf meg sem állt Menczeles Iván kapujáig, ott pedig a balalsó sarokba lőtte a labdát, 1-0.

Szerencsére egy jó 10 perc elteltével sikerült egalizálni az eredményt. Egy szöglet után fiatal kapuvédőnk lehúzta a labdát és egy gyors kirúgással indította Lukács Richárdot, aki lefutotta védőjét és a tehetetlen kapus mellett a hálóba lőtt, 1-1.

Az egyenlítő gól felrázta a berényi legénységet, amit Mile Krisztián kapufája is jelezett. Viszont a félidő lefújása előtt egyik középpályásunknak már ez sem volt útjában. Kiss Róbert baloldalról beívelt szögletét Páles Tamás tovább csúsztatta Tisza Kálmánnak, aki 3-4 méterről azonnal bevágta a kapuba a labdát, 1-2.

A második játékrészben a hazaiak természetesen egyenlíteni szerettek volna, de most már a berényi berényi védelem jól zárt, a támadók pedig jól kontráztak. A legnagyobb helyzetben Ulviczki volt, akinek fejese a kapufán csattant, így nem változott az eredmény.

DVTK II. – Jászberényi FC 1-2

-„A mérkőzés eredményével elégedett vagyok, ennek ellenére azért voltak percek, amikor nem úgy játszottak a fiúk, ahogy szerettük volna. Viszont a lelkesedésükkel ezúttal sem volt gond hajtottak, küzdöttek, ami végül is három pontot hozott a konyhára.” – nyilatkozta a mérkőzés után Gottdiener Lajos a JFC elnöke.

Június 5-én vasárnap a 18 órakor kezdődő mérkőzéssel véget ér a küzdelemsorozat a labdarúgó NB III-ban is. A JFC vendége Rákosmente együttese lesz.