Bereczki Szabolcs ismét bronzérmes.

A Jászberényi Birkózó Club tagjai május utolsó hétvégéjét sem töltötték eseménytelenül. Két versenyre is ellátogattak a birkózók és ezúttal sem jöttek haza üres kézzel.

 Május 28-án rendezték Újpesten a Diák II. Kötöttfogású Országos Bajnokságot, amelyen a berényi klubot ismét két versenyző képviselte. Bereczki Szabolcs a 26 kilógrammosok mezőnyében remek, technikás birkózással három győztes és egy vesztes mérkőzéssel bronzérmet nyert. Szabolcs ezzel kiemelkedően eredményes félévet zárt, hiszen Területi Bajnokságot nyert februárban, majd a diákolimpia után, a Magyar Bajnokságban is bronzérmes lett.


A 42 kilósok között Baráth Konor is jól birkózott, azonban most nem jött ki olyan jól a lépés, mint a diákolimpián, ezúttal a 30 fős mezőnyben, a legjobb nyolc között zárt. Ezzel együtt sincs aggodalomra ok, hiszen a jövő évben még mindig ebben a korosztályban fog versenyezni.

vivi 2..jpg

Száraz Vivien ezüstérmes az OB-én.

Május utolsó vasárnapján az UTE csarnokában rendezték a felnőtt női Országos Bajnokságot. A Jászberényi Birkózó Clubot – szokás szerint – a junior korosztályú Száraz Vivien képviselte, aki a 75 kg-ban ezüstérmet szerzett. Vivien remek birkózással nyert három mérkőzést, majd este következett a döntő. ennek érdekessége, hogy a junior válogatott és a felnőtt válogatottal vívott kemény csatát egymással. Viviennek még nem sikerült legyőznie az UTE versenyzőjét, Német Zsanettet viszont keményen megizzasztotta az olimpiai kvótával  rendelkező versenyzőt. Vivienre a nyáron még két nagy kihívás is vár. Rövidesen, azaz egy hónap múlva Romániában rendezendő Európa-bajnokság, valamint szeptember elején a franciaországi VB.