Szabó Zsolt újra Magyar Bajnok.

A hétvégén rendezték Szerencsen a WPC (World Powerlifting Congress) Erőemelő, Fekvenyomó és Felhúzó Magyar Bajnokságot, ahol Szabó Zsolt megvédte bajnoki címét.


Május 21-én Szerencs polgármestere Koncz Ferenc nyitotta meg a nagyszabású versenyt. Majd Freimann Sándor a Magyar Professzionális Erőemelő Liga elnöke, valamint Fazekas János versenyigazgató köszöntötte a résztvevőket a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.  Mint kiderült az idén rekordszámú, azaz 500 fő feletti nevezés érkezett a rendezőkhöz, így a protokoll után, gyorsan kezdetét is vette az erőpróba. A megmérettetésre jelentkezők fekve-nyomás, erőemelés és felhúzás kategóriában indulhattak, természetesen ki-ki a saját súly-, és korcsoportjában.


Felhúzásban Szabó Zsolt Viktor a Victory Gym versenyzője képviselte városunkat. Aki már címvédőként érkezett Szerencsre, és esélyeshez méltóan, 302,5 kg-os teljesítményével új országos csúcsot állított fel, ami egyben a második Magyar Bajnoki címét is jelentette egyben.

Ezzel elnyerte az indulás jogát a júniusi Európa-bajnokságra, amit Magyarországon, Gyulán rendeznek majd. Sőt Szabó Zsolt a szeptemberi Szerbiában rendezendő Felhúzó Világbajnokságra is kvalifikálta magát.