Győzelemmel mutatkozott be az új edző

A Jászberényi FC ellenfele a REAC labdarúgó csapata, igen szerény mutatókkal – a 15. helyet birtokolva – érkezett városunkba. Így mindenképpen berényi győzelmet vártak a futballmeccsre kilátogató hazai szurkolók.

Jól is kezdtek a fiúk, helyzetük is volt ám egy negyedóra elteltével mégis a vendégek szereztek vezetést, miután a hazai védelem ügyetlenségét a fővárosiak csatára kihasználta és gólra váltotta, 0-1. Szerencsére három perc sem telt el és egyenlíteni tudtak a mieink. Egy ragyogó jobboldali elfutás után, Lukács Richárd mintaszerűen adott középre és a jókor érkező Kiss Róbert egyenlített, 1-1. Továbbra is támadásba maradt a berényi gárda, többször zavarba hozták a rákospalotai védelmet, az egyik ilyennél pl. szabadrúgáshoz jutott a JFC. Mile Krisztián lövése 10-20 cm-rel ment csak fölé, ami bizony ha lejjebb megy a kapustól bemehetett volna. Később Kovács Dániel engedett el egy nagy lövést úgy 22-23 méterről, amit sikerült a vendégek kapusának kitornászni.

jfc - reac - 2.JPG

A szünet után továbbra is a berényi gárda dominált, Menczeles Ivánnak alig kellett játékba avatkoznia. Annál többet a vendégek portásának, aki az 56. percben aztán, tehetetlennek bizonyult. Ezúttal is Mile készülődött szabadrúgáshoz – jó 30 méterre a kaputól – és lövése nagy erővel laposan a bal alsó sarokba vágódott, 2-1. A vendégek beszorultak kapujuk elé és kontrákkal próbálkoztak. Ezek közül az egyik olyan jól sikerült, hogy majdnem sikerült egyenlíteniük, ám Menczeles hatalmas reflexszel a kapufára ütötte a közeli lövést. Ezzel el is lőtték összes puskaporukat, de mivel a hazai támadások sem vezettek eredményre így maradt az egygólos győzelem.   

Jászberényi FC – REAC 2-1

JFC:Menczeles Iván – László Krisztián, Szanyi Krisztián, Mile Krisztián, Sorecz Szabolcs – Tisza Kálmán, Ludasi Martin, Kovács Dániel (Lékó Gergő) – Lukács Richárd, (Páles Tamás), Igor Nyicsenko, (Ponczók Csaba) Kis Róbert.

Közepes színvonalú mérkőzésen győzelemmel mutatkozott be Gelei Károly. Igaz a vendégekre nem lehet mondani, hogy egy pengés gárda lett volna. A következő vasárnap Diósgyőrben szerepelnek, az utolsó fordulóban pedig ismét hazai pályán, amikor – szintén vasárnap – Rákosmente lesz a vendég.