Műhelyfoglalkozás a gátlások ellen

A Színjátszó Stúdió nyilvános műhelybemutatóját tekinthettük meg május 13-án a Főnix Fészek Műhelyházban.

Milosits Dániel színházi nevelési szaktanácsadó és tanár vezeti a két korosztályra bontott csapatot.  A 10-12 valamint 13-15 éves fiataloknak külön foglalkozásokat tart. Pénteken az idősebb csoport tartott műhelybemutatót a közönség számára.
Milosits Dániel tavaly októberben kezdte el a közös munkát a gyerekekkel, eddig 34 alkalmat töltöttek együtt, így összeszedett produkciót láthattunk tőlünk. A tehetséges tinédzserek különböző szituációs-, és drámajátékokat, illetve helyzetgyakorlatokat adtak elő. A műhely célja levetkőzni a gátlásokat, és kapcsolatot teremteni a külvilággal. Az egyik anyuka örömmel osztotta meg a közönséggel, hogy mennyire hatékony az efféle fejlesztés, hiszen a saját gyermekének észrevehetően javult a beszédkészsége, sőt a mozgása, tartása is sokat fejlődött.

A gyakorlatok után a Csillagász álma című előadást mutatták be, amelyben a fiatalok ötleteit valósították meg. Az előadás első részében olyan problémák kerültek terítékre, mint az elnyomás, az ítélkezés és az együttérzés hiánya. A társadalomkritikának is tekinthető színdarab második felében viszont teljes fordulat következett, ami rádöbbentette a nézőket mi minden történhet másképp, ha odafigyelünk egymásra. Szebbé tehetjük a világot, ha megváltoztatjuk a nézőpontunkat és nagyobb elfogadással viszonyulunk egymás felé.