Jubilált a Menedzser Klub

Május 12-én, csütörtökön este megalakulásának húszéves évfordulójára emlékezett a Jászsági Menedzser Klub. Volt tisztújítás, a Főnix-díj átadása, ünnepi könyvbemutató, meglepetések sora kellemes társasággal, vacsorával és műsorral.

A Szikra Galéria emeleti nagytermére ezen az estén kitehették volna a megtelt táblát. Csupa ismerős arc: a klubtagokon kívül jelenlegi és múltbeli jászsági polgármesterek is. Dr. Rédei István, az egyesület alapítás óta funkcionáló elnöke – miután mindenkit személyesen köszöntött –, ünnep ide, ünnep oda, azért munkára fogta a csapatot. Pontot kellett tenni többek között a hetek óta zajló jelölési folyamat végére.

2016-05-12_00012.jpg

A húsz év legrövidebb küldöttgyűlése újabb öt évre bizalmával tüntette ki elnökét, és eddigi két segítőjét, Szatmári Zoltánt és Kármán Antalt, hozzájuk még két tagot delegálva az elnökségbe.
A két új tag is bőven bizonyított már. Sas István szervezésben, filmezésben-fotózásban, Oszvald Nándor pedig a Főnix díj kivitelezésében, és a mostani alkalommal debütáló művészi kitűzőkkel is, amit minden klubtag rögtön fel is tűzött a ruhájára. És persze ki más tervezte-készítette volna a tagok meglepetéseként az egyunciás alkalmi feliratos emlékpénzt.

2016-05-12_00015.jpg

Kellemes meglepetés egyébként is volt bőven ezen az estén, de azt semmiképpen nem lehet ide sorolni, hogy a harmadik Főnix díjat dr. Rédei Istvánnak adták át, igencsak erős helyeslés és üdvrivalgás közepette.
A laudáció mellett az egyik korábbi díjazott, Ilonka Boldizsár mondott megható szavakat a CO-OP Star Zrt felépítésében és fejlesztésében, valamint az egyesületben egyaránt kiválóan vezető-koordináló barátjáról, annak közéleti tevékenységét is kiemelve.
A beszédeket illően elosztották a szervezők, volt idő a húsz év felidézésére több módon is. Dr. Rédei István megadta az alaphangot a sikeres vállalkozások sorolásával, az együttlétek felidézésével, az egymásnak sokszor segítő szellemiség dicséretével. – Erős bástya voltunk, amelyen rést sem lehetett ütni – fogalmazott.

2016-05-12_00013.jpg

Vacsora közben Sas István dia­porámáját szemlélve ki-ki ráismerhetett magára a két évtized képein, szemlélve a pimaszul fiatal arcokat. Később a finom boroknak átengedve a terepet, hálás közönséggé alakult a terem, hallgatva a húsz éves jubileumra megjelent, a Menedzser Klub történetét és történéseit bemutató elegáns kötet első olvasójának, Antics Istvánnak a szellemes riposztjait. Ő megkockáztatta, hogy előbb-utóbb tankönyv lesz ebből a nyomdatermékből. A főszerkesztő, Kármán Antal már szigorúbban, de szintén szeretettel beszélt a kötet születéséről, amelyet az elnökség tagjai személyesen kézbe is adtak minden jelenlévőnek.
Két újabb meglepetést még csak említsünk meg. Ezek egyike egy termetes, díszes fahordó, a másik pedig maga a műsor, mindkettő az egyesület külső baráti kapcsolataihoz kötődve. Soha kellemetlenebb meglepetés ne érje a csapatot.

2016-05-12_00014.jpg

Ezután a beszélgetés, a poharazgatás, a saját innivaló kóstoltatása következett. Keveredtek az asztaltársaságok, fogyott a teremben a levegő. Annyi azért még maradt, hogy Papp Imre a párjával helyet szorítson magának a zenekarban – no nem zenélés miatt, hanem egy tánc erejéig. Mi lesz itt a negyedszázados évfordulón?

2016-05-12_00016.jpg