Két hölgy munkái egy helyen

Május 14-én megnyitották Uti Lajosné és Véghné Lőrinc Ágnes kiállítását a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjteményben.

Uti Lajosné babakészítő, Jászberényben született családjával a Jászságban éltek, majd munkájuk miatt Százhalombattára költöztek. A népművészet mindig jelen volt az életében. 2003-ban megalapította a Gombolyag klubot, aminek az ország több városából vannak tagjai. A kiállításon látható babák az ő munkái. Viseletes babái az alsóingecskéig levetkőztethetőek, így a gyermek miközben játszik, megtanulhatja, hogy milyen ruhákat hordtak régen a lányok.

Véghné Lőrinc Ágnes népi iparművész Hövejen született. A csipke iránti szeretete kislánykoráig nyúlik vissza, édesanyjától és nagymamájától tanult. Hövejen csipkés társaival együtt oktatja a höveji pókos varrott csipkét.
A kiállítás látogatóit Kökény Gábor köszöntötte, majd Farkas Erik két gyönyörű zongoradarabbal kedveskedett a teltházas vendégseregnek. A nagy munkát igénylő, aprólékos, gyönyörű alkotások mindenkit ámulatba ejtettek. Sokak a babák láttán gyerekkoruk emlékeit is felidézték. Uti Lajosné 149 babát, Véghné Lőrinc Ágnes pedig 8 höveji csipkét és több baböltözetet is magával hozott.
A kiállítóknak ifj. Pócs János, az önkormányzat bizottsági elnöke egy-egy virágcsokorral köszönte meg, hogy elhozták Jászapátira munkáikat, és további sok sikert kívánt számukra.

A megnyitó szokott módon egy kis megvendégeléssel zárult. A kiállítást június 10-ig lehet megtekinteni. A következő kiállítás megnyitója június 12-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjteményben.