Szabó Zsófi Európa Bajnok.

Szabó Zsófi igazán „fényesen” bizonyította, hogy nem véletlenül tüntették ki április elején Gerevich Aladár sport díjjal. A Yakuzák Se kiváló versenyzője, május 14-én Grúziában a Kyokushin Karate Európa-bajnokságon aranyérmes lett.

Az elmúlt évek kontinensversenyén Szabó Zsófi egy ezüst és két bronzérmet tudhatott magáénak. Ezúttal viszont a legfényesebb érmet, az aranyat akasztották a nyakába.

– „Nagyon boldog vagyok, hogy öt év kemény munkája után, felállhattam a dobogó legfelső fokára az Európa-bajnokságon. Velem együtt 14-en léptünk tatamira. Én egy ukrán ellenféllel kezdtem, akivel már többször találkoztunk egy-egy versenyen, így tudtam, hogy nagyon agilisan megy előre. Szerencsére egy fejrúgással és egy wazari találattal sikerült legyőznöm őt. A következő ellenfelem egy grúz lány lett volna, de sajnos az orvos nem engedte tatamira, mivel előző küzdelmében, szabálytalanul leütötték fejre. A legjobb négy között egy lengyel riválisommal találkoztam, akivel 7 percen át keményen küzdöttünk és engem hoztak ki győztesnek. A döntőben egy spanyol lány várt rám, aki a másik ágon szint végigverte a mezőnyt. Jó taktikámnak és egy jól kivitelezett térdrúgásomnak köszönhetően 3 perc után megnyertem a küzdelmet. Sőt a bírók a „Legtechnikásabb női versenyző” címet is nekem ítélték.” – nyilatkozta boldogan az újdonsült Európa Bajnok hazaérkezése után.

Zsófi.jpg

„Csak a megalapozott objektív felkészülés és csapatmunka hozhat ilyen eredményt. Mi mindent megtettünk, hogy Zsófi biztosan ki tudja teljesíteni azt a sportkarriert, melyre szánta a sors. Ebben nagy segítségünkre volt dr. Kovács Péter a Sportkórház teljesítmény diagnosztikai és kutató osztály vezetője. Természetesen megfelelő finanszírozás és háttér nélkül sem juttatható el egy versenyző idáig. Ezért köszönet Jászberény város Önkormányzatának, és minden támogatónknak, aki mögöttünk állt és biztosította a nyugodt felkészüléshez a hátteret.” – ezt már Agócs Tibor a Yakuzák Se szakmai vezetője, Zsófi edzője nyilatkozta. 

Szabó Zsófi EB elsőségével, kvalifikálta magát a 2017.évi Világkupára is, de előtte még dan vizsgára is készül.