Kilenc érem Hevesről

A Jászberényi SE, JKA Shotokan Karate szakosztály versenyzői ezen a hétvégén sem pihentek. Rékasi Ferenc tanítványai ezúttal a III. Heves Kupa Meghívásos Ippon – Shobu Karate Versenyen vettek részt, nem akármilyen teljesítménnyel.  

Május 14-én a Shotokan Karate Stílusszövetség rendezett egy viadalt szervezetei részére Hevesen, ahol több mint 170 versenyző mérettette meg magát, 34 karate klubból Egertől Ajkáig, Dunakeszitől Hajdúnánásig bezárólag.

A Jászberényi JKA ShotokanKarate Szakosztály 6 fővel vett részt a versenyen és becsülettel helyt állva, mindenki eredményesen szerepelt. Ezt fényesen mutatja éremgyűjteményük is, ami: 4 arany, 3 ezüst és 2 bronzérem, valamint egy 4. helyezés.


Benke Szilárd megismételte a múlt heti abszolút győzelmét, most is a dobogó tetejére állhatott korosztályában, mind kata, mind kumite versenyszámban. Szlivka Krisztián magabiztosan nyert katában, a szabad küzdelemben pedig, 3. lett. Kocsis Bálint korosztályának legjobb katásának bizonyult, és a bírók elismerésének köszönhetően, a legmagasabb pontszámmal lett aranyérmes, amíg kumitében a dobogó 2. fokára állhatott. A Kovács testvérek sem jöttek haza üres kézzel. Mihály egy ezüst és egy bronzérmet, öccse Máté pedig, egy ezüstérmet szerzett. Bujdosó Zétény remek teljesítményt nyújtva katában korosztálya 4. helyezettje lett, kumitében ugyan megizzasztotta az ellenfelét tisztességesen, de egy fél ponttal kikapott.

„Remek versenyen van túl a hat „jász harcos”, akik elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak Hevesen. Ezzel a tavaszi versenysorozat lezárult számunkra. Következnek a nyári edzőtáborok, és ősszel menetelnek tovább a fiúk az eredményesség útján.” – nyilatkozta a verseny után a JSE karate edzője, Rékasi Ferenc.