Interaktív bemutató az LVG udvarán.

Május 6-án a Lehel Vezér Gimnázium udvarán a Genezis mérnökcsapat tagja Ignéczi Gergő – volt LVG-és diák, jelenleg a BME harmadéves mechatronika szakos hallgatója – egy interaktív bemutatót tartott, ahol a diákok megismerkedhettek a csapat által készített mini aratógéppel.

A jármű a CLASS- UNITECH közös szervezésű mérnök versenyén III. helyezést ért el! Ignéczi Gergő csapattársa volt Forgács Gergely is, aki szintén az LVG –ben végezte a középiskolát, továbbá két egyetemista csoporttársa alkotta a még bronzérmes kollektívát.

LVG 3.jpg

A Genezis mérnök csapat nem kisebb feladatot vállalt magára, minthogy egy új innovatív kombájnt tervezzen és építsen. A program kiírása szerint egy olyan gépcsoport megtervezése és kivitelezése volt a feladat, amely egy magajáró arató-cséplőgép egyes funkcióinak végrehajtására alkalmas.

A bemutatón – többek között – alkalom volt megismerkedni a jelenlévőknek a gépet alkotó alapegységek felépítésével, a gép működésével illetve ki is próbálhatták a tanulók, hogy milyen is egy mini géppel „aratni”.

Lvg 2.jpg

Mint azt Antics István a Lehel Vezér Gimnázium igazgatója elmondta, a diákok nagy érdeklődéssel szemlélték a „csodamasinát” és közben kötetlen beszélgetés formájában jó hangulatban töltötték el a bemutató szánt több mint félnapot.