Székely-díjasok

Idén két végzős diákot, Sisa Georginát és Csomor Zoét tüntették ki Székely Mihály-díjjal a az iskola névadója születésének 115. évfordulója alkalmából.

Az ünnepségen Tukacsné Kovács Judit igazgatónő köszöntötte a megjelenteket, majd az iskola növendékei mutatták be ének-és hangszeres tudásukat. A technika segítségével Székely Mihály énekhangjára Szatmári Antalné alpolgármester asszony, Nagy András HEB elnök, Birinyi János tankerületi igazgató és Pesti Péter igazgató helyezték el koszorúikat az iskola bejáratánál található emléktáblánál.
Amikor az iskola 1968-ban felvette Székely Mihály nevét, az énekes özvegye alapítványt hozott létre az intézmény támogatására és a legkiemelkedőbb végzős tanulók díjazására. Az idén a diáktársak javaslata és a tantestület döntése alapján Sisa Georgina és Csomor Zoé 8. z. osztályos tanulók kapták a Székely Mihály-díjat.

Mindketten nyolc éve az iskola diákjai, Georgina zenei, Zoé angol tagozaton. Osztályfőnökük, Balogh Zsuzsanna elmondta, hogy különösen tehetséges és nagyon szorgalmas tanulókat ismerhetett meg személyükben. Mind a reál, mind a humán tárgyakban kiemelkednek az osztálytársaik közül. Sokoldalú egyéniségek, maximalisták, precízek, pontosak, megbízhatóak.