Bál virradatig

Május 7-én szombaton Jászapátin, a Pájer Antal Művelődési Házban tartották a XXVII. Jász bált a rendező város önkormányzata, a Jász Önkormányzatok Szövetsége és a Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében.

Jót tett a bálnak a jász városokba való kiruccanás, ezt már Fényszarun is láthattuk. Makovecz Imre impozáns tereit belakta a bálozó sokadalom háromszázat is meghaladó létszámmal. Szinte kivétel nélkül minden jász település kitett magáért, legelső helyen Jászapáti, Farkas Ferenc polgármesterrel és a bálanya, Pócs Jánosnéval az élen. Ismerős arcok Berényből is bőven voltak: Szabó Tamás polgármester, Tamás Zoltán bizottsági elnök, Lányi László irodavezető, Kasza Lajos és Szatmári Zoltán vállalkozók és családjaik, és még sokan jó barátok.

2016-05-07_00036.jpg

Összekötötték a rendezők a bált a Redemptios emlékezéssel, és Somogyi Győző festőművész száz magyar lovas című kiállításának megnyitójával. A festő édesanyja apáti származású, a másik díszvendég Kálmán Lilla táncművész itteni sarj, néhai Rusvai Lajosra családja révén emlékezett a város, és a negyedik díszvendég, a Jászság kórházának igazgatója is erős jászsági kötődésű.

De leginkább mindenki díszvendégnek érezhette magát étel-ital, műsor, tánc és társaság miatt. Jól megfért egymással a jászok ünnepi viselete, az emelkedett, megható pillanatok, és a körbe járó ismerősök, a baráti koccintások, a Buli Van Band által szolgáltatott zene, egyáltalán a közvetlen hangulat. Igazi bál virradatig.

2016-05-07_00038.jpg

2016-05-07_00039.jpg

2016-05-07_00040.jpg