Ovi-zsaru visszatér

Hatodik alkalommal rendezte meg a Gézengúz óvoda május 10-én az Ovi-zsaru programot, amelyre kétszáznegyven nagycsoportos gyermek látogatott el a város kilenc óvodájából. Idén először a Gólya óvoda is csatlakozott a programhoz.

Rengeteg energiát fektetett az óvónői csapat a program létrejöttébe, például az ovi udvarába felfestett rutinpálya, amely Gömbölösné Oláh Ildikó óvónő és férje keze munkáját dicséri.
Kovács Béla rendőrfőhadnagy, a program szervezője elmondta, fontosnak tartja ezt az alkalmat, mivel a gyerekek még fogékonyak a tanulásra és sokszor a szüleiknek is jó példát mutatnak a közlekedésben.
A csemeték különböző játékos feladatokon keresztül ismerkedtek meg a balesetmegelőzéssel. Három elméleti terem szolgált a fejlesztésére, majd a rutinpályán kamatoztatták tudásukat, valamint a rendőrautót is közelebbről szemügyre vehették.
A KRESZ táblákról és a bicikli alkatrészeiről is láttak előadást, emellett különböző szituációs feladatokat oldottak meg. Végül a balesetmegelőzési bábszínházban Rosszcsont Ricsi és Rendőr Robi segítségével különböző élethelyzetekkel ismerkedtek meg. Szó esett a vegyszerek és az égő gyertya veszélyéről is. Pihenésképpen pedig oktató mesefilmet néztek, amelyben az idegenektől óvták őket.

Puzzle formájában a közlekedési táblák darabjait rakták ki a gyerekek. Az óvónők szerint legjobban a rutinpályát élvezték, ahol a biciklizni nem tudó gyerekek gyalogosként vehetnek részt a „forgalomban”. Az ovisok elismerésül oklevelet kaptak, a legügyesebbeknek pedig játékjogosítványt állítottak ki.