Brutálisan megkínoztak egy gólyát Jászapátin

Futótűzként terjed egy Jászapátin elpusztított gólyáról közzétett poszt az interneten. A hétvégén a Facebook nevű közösségi portálon osztotta meg Mihályi István a gólyáról készült sokkoló fotókat, melyek százak felháborodását váltották ki.

A gólyát először egy focilabdával rúgták fejbe. A kábult madárnak ezután sem kegyelmeztek, lábát eltörték, a fejét összeverték, végül a Damjanich utcai iskola kerítése mellé dobták. Egy helyi lakos Mihályi István talált rá az állatra, a „Jászapáti én is szeretlek” nevű csoportba töltötte fel a képeket és mellé írta saját gondolatait az esetről.

golya_3_2.jpg

A madár már több éve visszatért Apátiba és az iskola udvarában rovarokat, csigákat gyűjtött párjának. A facebook bejegyzés szerint halálát a „műfüves sportpályára, kerítésen keresztül beugráló horda” okozhatta.

golya2.jpg

Pásztorné Kovács Ágnes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint a bejelentést követően helyszíneltek a rendőrök, a tettesek ellen pedig bűnügyi eljárás indult.

Azóta már a Hortobágyi Nemzeti Parkkal is felvette a kapcsolatot a Jászapáti Rendőrőrs, mivel a gólyának valószínűleg fiókái vannak, akik magukat még nem tudják el látni, és akár éhen is pusztulhatnak. A jaszapati.hu városi honlapon külön felhívják a gólyafészkek közelében élő lakosok figyelmét, hogy „amennyiben azt észlelik, valamelyik fészekben lakó gólyapár egyik tagja huzamosabb időn belül nem érkezik meg a fészekbe, azt haladéktalanul jelezzék a Polgármesteri Hivatal felé.”

A szörnyű eset kapcsán Pócs János országgyűlési képviselő, és a Szigethalmi Családi Vadaspark is 100 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.