Nem bírtak a 3. helyezettel

Ezúttal hazai pályán játszott Jászberény NB III-as labdarúgó csapta, mégpedig a 3. helyezett Cigánd együttesével, amely kemény diónak bizonyult a berényi focisták számára.

A mérkőzés első részében kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, egyáltalán nem látszott, hogy a 3. és 9. helyezett játszik egymással. Sőt egy jó negyedóra elteltével a berényi publikum tapsolhatott egy nagyon szép gólnak.  Kiss Róbert középen történő indítására Kovács Dániel nagyszerű ütemben érkezett és r rövid alsó sarokba talált, 1-0. Továbbra is inkább mezőnyjáték volt jellemző a pályán, az ellenfél kapura sem lőtt. Majd az első játékrész befejezése előtt 5-6 perccel szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Katona György állt a labda mögé és mintaszerűen „betekerte” a labdát a JFC kapujába, 1-1.

jfc - cigand 2.JPG

Fotó: Pesti József

A 2. játékrészre frissebben érkeztek a vendégek és egyértelműen átvették a játék irányítását. Több veszélyes támadást is vezettek, Menczeles Ivánnak többször is akadt igen szép védése. Aztán egy negyedóra elteltével már, ő sem tudott menteni. Egy baloldali támadásnál Fekete Tamás nagyon szépen vitte középre a labdát és beemelte azt a kifutó berényi kapus felett a hálóba, 1-2. A vezetés tudatában visszább vettek a vendégek az iramból, inkább védekezésre összpontosítottak. A berényi gárda pedig most már nem kontrára játszott, hanem uralta az egész pályát, megpróbáltak egyenlíteni, de a rutinos vendégek remekül védekeztek és megnyerték a mérkőzést.

jfc-cigand - 1.JPG

(Fotó: Pesti József)

Jászberényi FC – Cigánd SE 1-2

JFC:Menczeles Iván – László Krisztián, Szanyi Krisztián, Mile Krisztián, (Sorecz Szabolcs) Litkei Barna – Ludasi Martin, Tisza Kálmán, Ponczók Csaba, Lukács Richárd – Kovács Dániel, (Bóta Márton) Kis Róbert.

 „Így ki lehet kapni, hiszen a fiúk becsülettel küzdöttek. Mi szereztünk vezetést és szinte végig kiegyenlített meccset játszottunk, de a rutinos vendégek kihasználták a tartalékos védelem megingását. Sok a sérültünk továbbra is, de akik beszálltak jól teljesítettek, köztük Bóta Márton is, akinek személyében újoncot avattunk az NB III-as csapatban.” – mondta a mérkőzés után Besenyi Gábor a JFC edzője.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a vádelem oszlopos tagját, Mile Krisztiánt le kellett cserélni az 52. percben. Szerencsére sérülésről nincs szó, hanem kisebb betegséggel küzd és elfáradt. Lesz ideje kipihenni a fáradalmakat a berényi alakulatnak, hiszen a majd csak május 21-én, játszanak legközelebb. Ekkor a 13. helyezett REAC lesz a vendég Jászberényben, a mérkőzés 18 órakor kezdődik.