Pályázatok fiataloknak

Dr. Körei-Nagy József rendőrezredes, Jászberény rendőrkapitánya májusban két pályázatot hirdet elsősorban roma nemzetiségű, valamint hátrányos helyzetű diákok részére.

Az általános iskolai tanulók első kategóriában 1-4 osztályba járók, a második kategóriában az 5-8 osztályba járók – a 8 osztályos gimnázium tanulói is –  vehetnek részt.  Az alkotásokat színes ceruza, vízfesték, zsírkréta, tempera, olaj, szénrajz, porpasztell technikával készíthetik el a pályázók.

A másik – „Az én rendőrségem…”- című –, vers vagy próza pályázatra a középiskolások jelentkezhetnek. A mindennapi rendőri tevékenységet és a megelőzési területeket (alkohol, drog, internet) dolgozhatják fel a diákok röviden, egy gépelt oldal terjedelemben.

A pályamunkák hátoldalán a jelentkező nevét, életkorát, osztályát, lakcímét, valamint oktatási intézménye nevét és címét tüntessék fel. A zsűri mindkét pályázatnál május 15-én 15 óráig várja az alkotásokat, amelyeket elküldhetnek postai úton illetve személyesen a Jászberényi Rendőrkapitányság, 5100 Jászberény, Hatvani út 1. címre.