Kétnapos majális

Színes programmal készültek a szervezők a hétvégére. Előadások, koncertek várták az érdeklődőket.

Balesetmegelőzési előadással kezdődött a szombat. Kovács Béla rendőrfőhadnagy részletes előadást tartott a főbb baleseti tényezőkről. Sajnos, az óvintézkedések ellenére is történnek balesetek, ahol nem árt tudni mi a teendő. Pataki Zoltán az Országos Mentő Szolgálat ápolója tartott elsősegély előadást, megtudtuk mit kell tenni ájulás-, törés-, és légúti idegentest esetén.
A tanfolyam után Zoltán Erika Tánciskola növendékei léptek színpadra egyidőben a veterán felvonulással. Ezt követte a World Jumping bemutató, amely bemelegítette a színpadot a Bóbita együttesnek. A délután további részében a Pethes Sándor Ifjúsági Fúvós zenekar tagjai szórakoztatták a közönséget színvonalas előadásukkal.

Késő délutántól a zenéé és táncé volt a főszerep a színpadon. Latin ritmusokra épülő fitness tánckoreográfiát láthattunk László Tündétől és csapatától. Rövid átállás után a Rock a Drog zenekar koncertezett majd színpadra lépett  Peter Sramek, a majális sztárvendége.
Hazai tehetségkutatókban feltűnt és dobogós helyen végzett Peter Sramek ezúttal is igazi buli hangulatot varázsolt annak ellenére, hogy becsúszott néhány hamis hang is, de mentségére szolgáljon, hogy élőben énekelt. A jól megalapozott este hajnalig tartó utcabállal folytatódott a Black Five zenekar kíséretében.

Vasárnap sem szegte kedvét a nyírfapihéket és esőfelhőket röptető hűvös szellő a szigetre látogatóknak. A színpadon a jászberényi egyesületek léphettek fel, köztük a Dance Fitness SE, a Mozgásvilág Táncklub, az Orient Dance Group, a Tailor Dance Tánciskola, a Lehel-Melody TSE és a JSE Kondor ITF Teakwon-Do szakosztály. A Jászberény Város Óvodai Intézményének Kelepelő bábcsoportja a kiskakas gyémánt félkrajcára című mesével örvendeztette meg a legkisebbeket.
A mulatós zenét játszó Harnyos Tomi Trió zárta a Margit-sziget színpadán a műsorfolyamot, hiszen a Viganó AMI gálaműsora már a Szabadtéri Színpadon vette kezdetét.