Öt gólt rúgott a SOMOS, de a JFC győzött 3-0-ra.

Megtört a jég, végre a tavaszi fordulóban is begyűjtötte első győzelmét a Jászberényi FC idegenben, mégpedig a SOMOS SE vendégeként. Ezzel a sikeres szerepléssel megelőzte a salgótarjáni gárdát a jászberényi futballcsapat.

Pedig egyáltalán nem jól kezdődött a mérkőzés a berényi focisták számára, hiszen Páles Tamás a 3. percben sérülés miatt cserére szorult. Aztán pedig a vendéglátók kezdtek el parádézni. Az első 10 percben,beszorították a Besenyi Gábor által vezetett gárdát.Rúgtakkét kapufát, valamint Menczeles Iván két nagy lövést is ártalmatlanított. Sőt három gólt is rúgtak!  Szerencsére a játékvezető – nagyon helyesen – egyiket sem adta meg, mert két esetben les volt, egynél pedig „kezezett” a salgótarjáni játékos. Természetesen mindenki – főleg a helyi szurkolók – a játékvezetőn kérték számon a gólokat és persze a játékosok is idegesek lettek sikertelenségük miatt. Olyannyira, hogy a 10. percben Kovács Dániel középre adott labdáját Kerényi Gábor a saját kapujába rúgta (0-1), pedig egy berényi játékos sem volt közelében. Ettől kezdve megfordult a játék képe a mieink beálltak védekezni, és kontratámadásokkal operáltak.

A második félidőből alig telt el 8 perc és ismét öngólt vétettek a vendéglátók. Történt ugyanis, hogy Litkei Barna elfutott a baloldalon teljesen a kapuig. Lövése kipattant a kapuvédőről, amit ezúttal Szekér Dávid helyezett saját kapujába, 0-2. A második öngól végképp megpecsételte a hazaiak sorsát. Idegesen játszottak, reklamáltak, több szabálytalanságot is elkövettek, ami egy kiállítással is párosult. Albert Ádám miután megkapta 2. sárgalapját is, indulhatott zuhanyozni. Ez idő tájt már nem a kontrákból élt a berényi legénység, hanem egyre többet veszélyeztették Horváth kapuját. Két alkalommal is a kapufán csattant a labda, de a másodikat miután kipattant, Tisza Kálmán a hálóba fejelte, beállítva ezzel a végeredményt.   

Somos SE – Jászberényi FC 0-3

JFC:Menczeles Iván – László Krisztián, Szanyi Krisztián, Páles Tamás (Kovács Dániel), Mile Krisztián, Litkei Barna – Lukács Richárd, (Csuzz Martin), Ludasi Martin, Tisza Kálmán, Kis Róbert – Nagy Szabolcs (Ponczók Csaba)

 „Az első 10 percet leszámítva, nagyon fegyelmezett játékkal, magabiztos győzelmet arattunk.”  – summázta röviden csapata teljesítményét a megbízott edző, Besenyi Gábor.

Május 8-án, – ezúttal vasárnap – Cigánd lesz a vendég Jászberényben. A mérkőzés kezdete: 17,30.