Habkönnyű filmhét

Nagyszerű válogatásnak örülhettek az európai filmek és az édességek iránt rajongók, ugyanis a Lehel Film- Színház jóvoltából egy héten át minden este egyszerre hódolhattak mindkét szenvedélyüknek.

A kulináris filmhét alkalmából olyan klasszikus, könnyed filmcsemegékből szemezgethettünk, mint a spanyol Mindenáron esküvő vagy a magyar Indul a bakterház, a jugoszláv Macskajaj. Miközben virtuálisan töltekeztünk a hasunk sem maradt üresen. Balogh Fáni cukrász remekei gondoskodtak róla, hogy az adott este filmvászonra vitt nemzetiség édességei kényeztessék ízlelőbimbóinkat.

A hét első napján Svédország került terítékre semlával, majd kedden hazai réteseket kóstolhattunk, szerdán olasz profiterol, csütörtökön baszk rumos csokoládéhab, pénteken horvát oblanda, szombaton cseh medovnik torta került a tányérokra. A vasárnapi menü megér egy külön fejezetet, mert valóságos édesség költemény várta a közönséget belga csokoládékból készített süti és csokoládé falatkákkal. Persze a cukrászati kínálat mellett a filmválaszték sem volt utolsó. Stílusosan habkönnyű vígjátékokat láthattunk a vasárnapi Életrevalók kivételével, ami ismét megérne egy külön fejezetet…