Bűnmegelőzési program

A Jászberényi Rendőrkapitányság a közbiztonság javítása és a bűnmegelőzés érdekében újabb projekt megvalósításában vesz részt.

Békés, Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőr-főkapitányságai elnyerték a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatását a „Kisebb települések – nagyobb biztonságban. Négy megye összefogása a falvakban élőkért” című közös pályázatukhoz.

A program célja a négy megye 25-25 legkisebb lélekszámú településén élő lakosság szubjektív közbiztonság érzetének javítása, áldozattá válásának elkerülése, a sérelmükre elkövetett bűncselekmények számának csökkentése, illetve a velük való közvetlen kapcsolat kialakítása.

A Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén Jászágó és Jászivány került a programba. Jászágót az a megtiszteltetés érte, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei nyitórendezvénynek adhatott otthont, április 08-án pedig Jásziványban is útjára indult a projekt. Mindkét település helyi boltjában információs pontként rendőrbábu került elhelyezésre, „zsebeiben” hasznos információkat tartalmazó szórólapokkal.
Dr. Körei-Nagy József rendőrkapitány a program megvalósításának szükségességét  a kisebb településeken elszigetelten élők fokozottabb kiszolgáltatottságában, segítségkérési lehetőségeik szűkebb körében látja. Jásziványon arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett települések lakói gyanútlanabbak, jóhiszeműbbek, mint a városok lakói, ezért a természetes gyanakvásra és óvatosságra kívánja a projekt lehetőségeivel is élve munkatársaival együtt ráirányítani a figyelmüket.

Mindkét polgármester, Mozsár Lászlóné és Tari András is örömmel üdvözölte a kezdeményezést.