A migránskérdés nem kérdés

Március 18-án Szaniszló Ferenc újságíró migránsválságról szóló Tabuk nélkül című előadását hallhattuk a Déryné Rendezvényházban.

Az előadót Budai Lóránt önkormányzati képviselő mutatta be a népes hallgatóságnak. Röviden összefoglalta az újságíró-riporter szakmai tevékenységét, említette a panorámás időszakot, a haditudósítós éveket, felidézte a visszavont Táncsics-díj körüli botrányt.
Szaniszló Ferenc elmondta, hogy első alkalommal jár Berényben, de mindig örömmel megy vidéki városokba, melyek véleménye szerint az egykori végvárak funkcióit töltik be napjainkban. A török időkben is végvárainknak kellett megvédeniük Európát a rá törő idegen vallású és kultúrájú hatalomtól, csakúgy, mint napjainkban. A történelem ismételni látszik önmagát, újra bennünket akarnak feláldozni saját jólétük érdekében a minket gyarmatként kihasználó nyugati hatalmak.

A menekültek helyzete szánalomra méltó, de nem dőlhetünk be egy ilyen módszeresen kidolgozott aljas szándékú cselekedetnek, amit a világot irányító oligarchák terveltek ki ellenünk. A kvótarendszer szerint a munkaerő javát lefölözik a német és francia államok, majd a maradékot visszatoloncolják hozzánk. Világosan látszik, hogy rabszolgája vagyunk a nyugatnak és rabszolgáikká teszik a menekülteket is. Kifosztja a világot és úgy tesz, mintha mi is részesei lettünk volna ennek a rablásnak – fejtette ki az újságíró.
2010-ben, New Yorkban jött létre az a találkozó, ahol kidolgozták Európa felhígításának a módját. Az egész migránskérdés mögött egy ál liberális köntösbe bújtatott rafinált politikai háttér húzódik. Az Isis egy nem létező hazugság, csakúgy az ő találmányuk, mint az Al-Kaida. Ehhez kapcsolódva a németek a gazdasági válság generálta olcsó munkaerő importot kívánták tovább éltetni, ám ma már világosan látható, hogy Merkel nagyot tévedett, amikor a bevándorlók 40 százalékára számított országa munkaerőpiacán. Valószínű egy százalék körüli lesz az a bevándorló réteg, mely a gyárakban dolgozni képes – hangsúlyozta Szaniszló Ferenc.

A történések mögött egy jól megszervezett kampány áll, bevonva a médiát is a szerencsétlen menekültek bemutatásával, a határőrségek megszüntetésével, a Magyarországon átvezető útvonal kidolgozásával. Ezt a tervüket hiúsítottuk meg, ezért gyaláznak most bennünket. A fő veszélyt nem is a most Európába tartók jelentik, hanem az onnan hamarosan buszokkal visszaszállított idegen tömegek, akiket itt fognak letelepíteni. Cél, hogy felhígítsák a nemzetet, mely szálka a szemükben. Sajnos ez ellen hiába minden kuruckodás, az egyetlen megoldás az lehet, ha azonnal kilépünk az unióból és a Nato-ból. Papíron az jelenthet biztonságot számunkra, ha követjük ’56 álmait és független, semleges állammá válunk. Mindez persze azt is magában hordozza, hogy országunk számára lekapcsolják az áramot, elzárják a gázcsapokat, nem adnak több kőolajat. Arról már korábban gondoskodtak, hogy energetikailag függővé tegyenek bennünket. Az a kérdés, hogy a magyaroknak jobb e térdepelve sírni, mint állva szabadnak lenni? – tette fel végezetül a meglepő költői kérdést az előadó.