A bronzmeccsen veszített, de jó évet zárt a JRK.

Az UTE elleni szerdai bronzmérkőzésen elszenvedett vereségével eldőlt, a Jászberényi Röplabda Klub a 4. helyen zárta az idei női NB I-es bajnokságot.

A két csapat eddigi három egymás elleni összecsapása a mindenkori hazai csapat sikerét hozta a bronzcsatában, ám mivel az alapszakaszt a fővárosiak a harmadik, a mieink pedig a negyedik helyen zárták, így a lila-fehér mezeseknél volt a pályaelőny.

A meccseket tekintve tehát 2:1 volt az Újpest javára, ami azt jelentette, csapatunknak győznie kellett ahhoz, hogy maradjon esélye a dobogó megszerzésére. Ennek megfelelően nagy akarás jellemezte a berényi gárdát, ráadásul Dragana Brkovic két pontot érő nyitásának köszönhetően pazarul is indult a találkozó hazai szempontból. 8-6-os jászberényi vezetés után viszont egyre inkább kezdte átvenni a játék irányítását az UTE, amire nem volt megfelelő ellenszere a JRK-nak. Bár küzdöttek és mindent megtettek a játszma menetének megváltoztatásáért Deme Gábor játékosai, ez nem jött össze nekik, így az első szettet viszonylag magabiztosan nyerték meg a IV. kerületiek (19-25).

JRK-UTE 4.jpg

"Munkában" a B-közép (Foó – Gémesi Balázs)

Ugyan a második játszma is izgalmasan kezdődött, ám 3-3-t követően ismét egyre inkább az UTE dominált. Az idő előre haladtával pedig nem csökkent, hanem fokozatosan nőtt a felek közötti pontkülönbség, így – bár időkérésekkel és több cserével is próbálkozott a berényi edzői stáb – végül nagy fölénnyel húzta be ezt a játékrészt az Újpest (15-25).

A 0:2-es szett-hátrány miatt amúgy is nehéz lélektani helyzet tovább romlott röplabdacsapatunk számára, ugyanis a harmadik felvonásban 0-6 is állt az eredményjelzőn. Kiváló sportemberi magatartásról tettek tanúbizonyságot azonban a berényi röplabdázók, akik ekkor sem adták fel a küzdelmet és néhány perc leforgása alatt óriási formajavuláson mentek keresztül. Cseppet sem túlzás így fogalmazni, hiszen kisvártatva 18-14-re fordított a Jászberényi Röplabda Klub! A lendület pedig továbbra is kitartott, így érkeztünk el a 24-20-as hazai vezetésig! Egy pontra volt tehát ekkor a játszmagyőzelemtől a JRK, mégsem sikerült feltennie az i-re a pontot. A véghajrára ugyanis szemmel láthatóan kiütközött, a vendéglátót sérülések sújtották az utóbbi hetekben, így ebből a helyzetből előbb egyenlíteni, majd fordítani is tudott az UTE – amely így a mérkőzést és egyúttal a bronzérmet is megszerezte (24-26).

JRK-UTE 2.jpg

Fotó – Gémesi Balázs

Bár ez a vereség azt jelenti, hogy a Jászberényi Röplabda Klubnak nem maradt esélye egy újabb dobogós helyezés megszerzésére, így is hatalmas dicséret jár csapatunknak! A tavalyi 7. pozíció után ugyanis idén negyedik lett a gárda, februárban pedig Magyar Kupa-bronzérmesek lettek a mieink! Gratulálunk ezekhez a sikerekhez!

Jászberényi Röplabda Klub – UTE: 0:3 (19, 15, 24).

Jászberényi Röplabda Klub: Takács Bernadett, Dragana Brkovic, Ivana Gardovic, Pintér Andrea, Irena Mishonova. Liberó: Gregor Helga. Csere: Bertók Bettina (liberó), Bleicher Nóra, Bleicher Réka, Milica Krstojevic, Kovács Fatime. Vezetőedző: Deme Gábor.

UTE: Lakatos Enikő, Nevena Iricanin, Ashley Headen, Krisztina Csesljar, Háfra Dominika. Jamie Stancliff. Liberó: Hadnagy Renáta. Csere: Leidgeb Noémi, Ancsin Kitti, Horváth Petra, Zolnai Vanda. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.