Ezüstérmet szerzett a JCHC

Az Amatőr Hoki LigaII. osztályában bronzérmes Jászberényi CHC játékosainak egy része nem sokat pihent, hiszen a hétvégén – április 23-24 a Pesterzsébeti Amatőr Kupán vettek részt.

A kétnapos tornán, szombaton, a selejtező mérkőzések zajlottak, ahol CHC 11-0 arányban vereséget szenvedett a TSE Gerilla OB IV-es csapatától. A lényegesen képzettebb Gerillák elleni mérsékelt szereplésnek két oka is volt. Elsősorban az, hogy a bronzérmes gárdából többen hiányoztak. Másodsorban pedig, hogy a meccs elején Varga Milán sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, így csak 9 játékossal próbáltak helytállni. Nem sokat pihenhettek, ugyanis kis szünet után, következtek az ESMTK Jégtörők, akik ellen – az ismert okok miatt – nagyon fáradtan ugyan, de lelkesen léptek pályára. Dicséretükre legyen mondva, hogy azért sikerrel zárták a meccset, így a B csoportban folytathatták a küzdelmet.

Vasárnap a helyosztón Kecskemét ellen nem igazán ment a játék, hiszen 5-0 arányban alul maradtak a berényi hokisok. A maroknyi csapat így a 2. helyért szálhatott harcba és egy kiélezett küzdelmes mérkőzésen 5-1 arányban legyőzték a TSE Gerillák B csapatát.

„Jó hangulat és remek meccsek jellemezték a kupameccseket. Büszke vagyok a csapatomra, a játékosokra, hiszen kis létszámmal hősies küzdelemben szereztük meg a B csoport ezüstérmét!” – mondta fáradtan a mérkőzések után, Kuhár István csapatvezető.