Drámai meccsen veszített a JRK

A női röplabdabajnokság bronzcsatájának harmadik mérkőzésén nagyszerűen játszott és meccslabdához is jutott a Jászberényi Röplabda Klub, ám a hősies küzdelem ellenére végül alulmaradt az UTE otthonában.

Rendkívül magas hőfokon indult a találkozó és Ivana Gardovic pazar szervájának és Dragana Brkovic váratlan megoldásának hála 4-3-ra a mieink vezettek a nyitó játszmában. Ugyan Ashley Headent sikerült sáncolnia Pintér Andreának, ám mégis az UTE szerzett pontot (8-6). Ivana Gardovic és Pintér Andrea azonban ismét villant, majd Irena Mishonova mutatott be két sáncolást is (11-12), 11-14-nél időt is kért az UTE. Ivana Gardovic pompás leütésével pedig már 11-16-ra vezetett a csapatunk, majd a fegyelmezett csapatjátéknak hála 13-20-ra is vezetett a JRK! Csodálatosan játszott a berényi gárda, sokáig a játék minden elemében felülmúlta az első játszmában és végül Irena Mishonova leütése fel is tette az i-re a pontot, megnyerte a JRK az első szettet, 18-25!


A második játszma Pintér Andrea ászával indult és Irena Mishonova ejtésével, majd Borsos Lili sáncával folytatódott. Hihetetlen izgalmak jellemezték ezt a szettet már az elejétől fogva és néhányszor sikerült áttörnie a vendéglátónak a berényi sáncot. 12-9-es újpesti vezetésnél úgy érezte Deme Gábor, beszélnie kell játékosaival – ekkor érezhetően hullámvölgybe kerültek a berényiek. Liberó poszton változtatott is a JRK – Bertók Bettina kapott játéklehetőséget -, ennek ellenére 16-10-nél jött  a következő technikai idő. Egyre jelentősebbre nőtt az UTE előnye, ezért – a szett hátralévő részére – Bleicher Réka és Nóra is beállt, utóbbi leütésével is 18-11 volt az állás. 20-12-nél kikérte második idejét is a Zagyva-partiak edzői stábja. Jelentős változás azonban nem történt a játék képében, így viszonylag gyorsan egyenlített a szetteket tekintve az UTE, 25-15.


Pintér Andrea leütése és a berényi kettes sánc megalapozta a játékrész elejét, sőt Irena Mishonova leütése Háfra Dominika 0-7-nél szerezte meg az Újpest első pontját, majd 2-8-nál jöhetett a harmadik felvonás első technikai szünete! Természetesen ezt a magas színvonalú játékot szinte lehetetlen folyamatosan fenntartani, de az időkérés után Borsos Lili leütése megakadályozta a játszma még szorosabbá válását, majd Irena Mishonova és Takács Bernadett sem ismert kegyelmet (7-13). Óriási küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot a jászságiak, hiszen többször is kikecmeregtek a hullámvölgyből, s bár egalizálni tudott az Újpest, de a vezetést képtelen volt megszerezni (15-16). A korai jelentős különbség után roppant izgalmassá vált a szett, egyik gárda sem tudott lélegzetvételhez jutni (19-19). Irena Mishonova több rendkívül fontos pontot is szerzett, s Takács Bernadett ejtésével már 22-19-re “lépett el” ellenfelétől a Jászberény. Az újpesti időkérés után Ashley Headen volt pontatlan, Borsos Lili sáncával pedig szettlabdákhoz jutott a JRK, amivel egyből éltek is a mieink(19-25)!


Fantasztikus volt tapasztalni, hogy a maroknyi kisebbség ellenére remekül helytálltak a berényi drukkek, akik ezúttal is fontos szereplői voltak a meccsnek! Takács Bernadett pontjai és Dragana Brkovic nyitása után Pintér Andrea is megállíthatatlannak bizonyult, ám Lakatos leütésével 5-4-re így is a lila-fehér mezeseknél volt az előny. Szív- és keringési betegeknek csak orvosi felügyelet mellett volt ajánlott a bronzmérkőzés megtekintése – hihetetlen izgalmak után 8-7-re, majd 10-7-re módosult a részeredmény. A berényi taktikai megbeszélés után 11-10-ra zárkózott a JRK. A meccs hektikus jellege nem változott, 2-4 pontos újpesti vezetés volt eme ütközet nagy részében – Pintér Andrea leütése és zseniális szervája és Headen széles leütése nyomán 14-14-re egyenlített a JRK, de Háfrát nem sikerült sáncolni (16-15). Ismét kisebb gödörbe kerültek a mieink és Háfra szervájával már 20-16-ra vezetett az UTE. Rövid időre érkezett a pályára Milica Krstojevic és Dragana Brkovic meglepte Stancliffet. Az UTE azonban tartani tudta a viszonylag magabiztos előnyt, de Ivana Gardovic és Irena Mishonova – és persze az egész gárda – sem hagyta magát (23-20). Milodanovics Andrea időkérését követően, de Pintér Andrea kétszer is megálljt parancsolt a budapesti akciónak (23-22)! A taktikai utasítások átadásával igyekezték megtörni a berényiek lendületét a hazaiak, de Irena Mishonova révén 24-23-re fordított és meccslabdához jutott a JRK! Nevena Iricanin leütése helyet talált magának és az elmúlt percekben lehetőséghez jutott Bleicher Nóra helyére visszatért Takács Bernadett – Lakatos révén viszont már az UTE került szettlabdához, amit érvényesítettek is (26-24).


A döntő szett két hazai ponttal kezdődött, sőt egy jól helyezett újpesti megoldással és egy jó sánccal 5-1-re is vezetett az UTE. Bleicher Réka beállt, Irena Mishonova pedig leütéssel, Borsos Lili pedig sáncolással vétette magát észre (6-3). Minden eddiginél nagyobb lendülettel kezdett azonban az UTE, így a IV. kerületiek 8-3-as vezetésénél történt térfélcsere. Mivel továbbra is a vendéglátó irányított, 10-3-nál, majd 12-4-nél időt kért Deme Gábor és a következő akció jászsági ponttal is zárult. 14-5-nél azonban meccslabdákhoz jutott az UTE, s az első adandó alkalommal élt is az eséllyel (15-5).

Bár ezúttal a pályán szenvedett vereséget, csak dicséret illetheti a Jászberényi Röplabda Klubot, hiszen amíg erejük kitartott, küzdöttek a berényi lányok.

UTE – Jászberényi Röplabda Klub: 3:2 (-18, 15, -19, 24, 5)

UTE: Leidgeb Noémi, Háfra Dominika, Ashley Headen, Krisztina Csesljar, Nevena Iricanin. Liberó: Hadnagy Renáta, Lakatos Enikő. Csere: Lutter Eszter, Jamie Stancliff. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

JRK: Ivana Gardovic, Pintér Andrea, Irena Mishonova, Dragana Brkovic, Takács Bernadett, Borsos Lili. Liberó: Gregor Helga. Csere: Bertók Bettina (liberó), Bleicher Réka, Bleicher Nóra, Milica Krstojevic. Vezetőedző: Deme Gábor.

A párharc negyedik mérkőzése jövő szerda este 19 órai kzdettel lesz, amikor az egyenlítésért küzd a JRK!