Az „A” osztályban maradtak a kosarasok

Mint azt minden sportkedvelő olvasónk tudja, „élet-halál” mérkőzésre indult ma április 23-án Jászberény kosárlabda csapata Nyíregyházára.

Az idézőjeles kifejezés nem véletlen, hiszen vereség esetén: halál! Azaz újabb, legalább két – de lehet három – mérkőzés Sitku Ernő csapatával és ki tudja mi a vége. Győzelem esetén: élet! Azaz play-out, nélküli biztos A osztályban maradás. Szerencsére az utóbbi lehetőség vált valóra, de nem ment ez oly könnyen.

Bár ragyogóan kezdtek a fiúk, Caffey – úgy tűnik megőrizte előző szombati dobóformáját – gyorsan berámolt két duplát, majd Sherman is ugyan így tett és máris magához rendelte Sitku Ernő fiait. Ez hatott is, de szerencsére a negyed végére a nyolcból maradt, hat, 18-24. Viszont a folytatásban újra beerősítettek a mieink. Futott is a szekér a nyírségiek pedig csak asszisztáltak, mivel 12-re csak egy duplával tudtak válaszolni. Így a szünet kezdetére egy nagyszerű számsor kerekedett ki az eredményjelzőn: 35-51!  

marso-jkse 3.jpg

Fotó – Gémesi Balázs

Kosárlabdában, mint tudjuk a 16 pontos félidei előny nem feltétlen garancia a végső sikerhez. Ez az állítás be is igazolódott gyorsan, mert a „feltüzelt” hazaiak aránylag gyorsan ledolgozták a nagynak hitt különbséget és 59-58 –ra már ők vezettek, de a szünet végére Sherman és Horváth visszafordította az állást, 68-70-re.

A záró negyedben aztán mindkét gárda mozgósította utolsó tartalékerejét és mindent be is vetettek, ami eladható volt. Sajnos a Sherman gyűrű alatti „összeesése” nem jött be, sőt technikai faulttal jutalmazták, ami kipontozódással is járt egyben. Szerencsére a társak hideg fejjel követték a jelenetet és a végén Horváth két kettesével, hatpontos győzelemmel ünnepelhették az NB I A osztályban maradást.  

MARSO Nyíregyháza – JP-TOP COP Jászberényi KSE 80-86 (18-24, 17-27, 33-19, 12-16)

Jászberény:Caffey 20/3, Rakics 14/6, Horváth Á. 15/6, Dramicsanin 6, Sherman 13. Csere: Cohn 8/6, CSEH 10, Soós -.

marso-jkse 2.jpg

Találkozás a "6. Játékossal" Fotó – Gémesi Balázs

Ötödik győzelem tehát zsinórban, azaz nagyot alkotott Szrecsko Szekulovics mester. Természetesen ehhez kellettek a játékosok is, így kijár a dicséret mindenkinek, hogy egy borzasztó rossz sorozat után így talpra tudtak állni. Így tehát, ősztől kezdődően újra izgalmas kosárlabdameccsek elé nézhetünk Jászberényben.