Egyenlített a JRK a bronzmeccsen

A Jászberényi Röplabda Klub április 20-án (szerdán) hazai pályán fogadta az UTE gárdáját és a bronzéremért folyó küzdelem második állomásán fantasztikus győzelmet aratott.

Röplabdacsapatunk az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc első meccsét úgy veszítette el 3:0-ra, hogy a nyitó szett hajrájában a játékvezetők elszámolták az eredményt – amit így 30-29-re nyertek meg a fővárosiak. Klubunk emiatt benyújtotta az óvást, majd a fellebbezést is, ám cikkünk megjelenésekor a döntésről nem érkezett még hivatalos tájékoztatás ezzel kapcsolatban.
Ennek ismeretében érthető, miért kezdett mindkét gárda idegesen. Az első szett rendkívül kiélezett játékot hozott. A nagy akarás és a kiváló csapatszellem azonban végül meghozta a gyümölcsét, s – többek között Borsos Lili nyitásainak köszönhetően – a mieink nem engedték egyenlíteni a lila-fehér mezeseket. Sőt Irena Mishonova révén 24-21-nél három szettlabdához is jutott a JRK, s bár ekkor még képes volt egyenlíteni az Újpest, végül behúzta az első játszmát a Jászberény (26-24).

jrk-ute -4.jpg

A "7. jáékos", azaz a jászberényi publikum… (Fotó – Gémesi Balázs)


A második szett aztán elsősorban a vendégekről szólt. A találkozó e periódusában jobban játszottak Milodanovics Andrea játékosai, ugyanakkor a berényiek teljesítménye valamelyest visszaesett. 15-20 után nemhogy csökkent volna a különbség a két gárda közt, még jobban leszakadt riválisától a JRK, s így egyenlíteni tudott az UTE (17-25).


A harmadik játékrészben aztán ismét váltani tudott Deme Gábor csapata és 13-16 után is higgadtak tudtak maradni a sérülésekkel és betegségekkel sújtott jászságiak – akik közül Lékó Lilla térdprobléma, Bleicher Nóra és Réka pedig vírusos megbetegedés miatt nem játszhatott. Ugyan 22-23-nál nehéz helyzetben volt a Jászberényi Röplabda Klub, röplabdázóinknak helyén volt a szíve és egy újabb kiélezett végjáték után ismét berényi játszmagyőzelem következett (26-24).


A negyedik felvonás elején riválisunk ismét gyorsan magához vette a kezdeményezést, s mint utóbb kiderült, az 1-4-es kezdés a folytatást is megalapozta. 8-13 után ugyan igyekezett kapaszkodni a Jászberény – amely csapatban a Lékó Lilla sérülés helyén bizalmat kapott Gregor Helga ugyanúgy csak dicséretet érdemel, mint társai is -, de a szett hajrája ismét az újpestiek szájíze szerint alakult. Ennek megfelelőenviszonylag magabiztosan hozta ezt a játszmát az UTE (17-25). A játékrész krónikájához tartozik még, hogy sajnálatos sérülést szenvedett az UTE válogatott liberója, Kötél Dóra. Mielőbbi felépülést kívánunk neki!

jrk-ute -2.jpg

Örömmámorban az edző és a tanítványai… (Fotó – Gémesi Balázs)

Jöhetett tehát a döntő szett, ami pompásan is indult a JRK számára, de a 4-1-es hazai előnyt követően 6-6-ra egyenlítettek a IV. kerületiek. Lélektanilag roppant fontos volt, hogy Dragana Brkovic révén a Zagyva-partiak újra megszerezték a vezetést, s a találkozó végéhez közeledve vált egyre kézzelfoghatóbbá a meccs megnyerése. S Pintér Andrea egymást követő két zseniális szervájával és Ivana Gardovic leütésével ez össze is jött, 15-10!


A Jászberényi Röplabda Klub minden egyes tagja egymásért küzdött és igazi sportemberi mivoltáról tett tanúbizonyságot. Dicséret és gratuláció jár mindenkinek, aki ehhez a diadalhoz hozzájárult! Ugyanakkor az idénynek még nincs vége: a következő összecsapást szombaton játsszák az alakulatok, s 27-én (szerdán) lesz a három győzelemig tartó párharc és ezzel együtt az idény utolsó hazai mérkőzése!

Jászberényi Röplabda Klub – UTE: 3:2 (24, -17, 24, -17, 10).

JRK: Ivana Gardovic, Pintér Andrea, Dragana Brkovic, Irena Mishonova, Milica Krstojevic, Takács Bernadett. Liberó: Gregor Helga. Csere: Borsos Lili. Vezetőedző: Deme Gábor.

UTE: Leidgeb Noémi, Lakatos Enikő, Nevena Iricanin, Ashley Headen, Krisztina Csesljar, Háfra Dominika. Csere: Hadnagy Renáta (liberó), Horváth Petra, Jamie Stancliff. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Deme Gábor (JRK): “Sérülésektől megtizedelve vagyunk, de az önbecsülésünket és a hitünket nem veszítettük el. Ennek a mérkőzésnek ez volt a gyümölcse, hogy tudtunk nyerni. Ez a meccs nagyon fontos volt nekünk, sikerült győznünk, csütörtöktől figyelünk a következő találkozóra.”

Milodanovics Andrea (UTE): “Húsz nyitáshibával nem lehet játszani, ennek fényében megérdemelten győzött ma a Jászberény. Ez van, küzdünk tovább. Sajnálom, hogy a liberónk (Kötél Dóra – a szerk.) megsérült, ez azt jelenti, hogy az idény véget ért a számára. Nagyon tartok tőle, hogy a válogatottság nem jön most össze neki, de majd még meglátjuk.”