„Egy asszon két vétkecskéje”

Szabóné Nagy Enikő és a Jásztánc Alapítvány szervezésében április 16-án, szombaton a hevesi Blaha Színjátszókör előadását tekinthették meg az érdeklődők, a Művészetek Házában.

A szervezők a borszéki gyermekvédelmi otthon jelenlegi és jövendőbeli támogatóit szeretettel várták a rendezvényre, köszöntésként már az ajtónál pálinkával és pogácsával kínálták őket. A rendezvény kezdéseként Szabóné Nagy Enikő mondott köszöntőt, majd Skype-on kapcsolták a borszéki gyermekotthont. Megható pillanatok következtek, szép emlékek idéződtek fel a szervezőkben. A borszéki gyermekek is készültek előadással, egyházi énekekkel és verssel köszöntötték a jelenlevőket.
Ezek után megtekinthették a Blaha Színjátszókör „Egy asszon két vétkecskéje” című előadását, mely során a társulat bukovinai székely, gyimesi és moldvai csángó népi szerelmes történeteket mutatott be Kóka Rozália által összegyűjtött élettörténetek feldolgozásával. A történetek humorosak, olykor elgondolkodtatóak voltak. Különlegességként árnyjáték segítségével is ábrázoltak történeteket.
A szervezők hálásan köszönik a támogatók részvételét és az eddigi támogatásokat.