Bronzérmes a Jászberényi CHC

Befejeződött a küzdelemsorozat az Amatőr Hoki Liga II. osztályában. Az első alkalommal induló Jászberényi CHC nagyszerűen szerepelt, hiszen bronzérem került a játékosok nyakába.

Ebben az osztályban is – hasonlóan az OBIII Amatőr bajnoksághoz – rájátszásban döntötték el a dobogós helyezéseket. A berényi gárda – mint azt már korábban is jeleztük – az ESMTK Jéglovagok ellen lépett jégre a fővárosban, a bronzérem megszerzéséért.

Nagyon jól kezdődött a meccs a berényi amatőrök számára, hiszen az első harmad felénél, Tábori Attila lövésével vezetést szereztek. Viszont az első szünet után mintha az öltözőbe felejtkeztek volna, mert a fővárosiak egyenlített, sőt a vezetést is megszerezték, 2-1 arányban.   

A befejező harmadban aztán összekapták magukat a mieink és igencsak tűz alá vették ellenfelük kapuját. Ennek ellenére már úgy tűnt, hogy nem sikerül az egyenlítés, ám a pesterzsébetiek – 2 perccel a vége előtt – a nagy védekezési igyekezetükben hibáztak. Kiállították egy játékosukat, amit a jászberényiek ki is használtak, amikor Kuhár István passzát, Varga Milán kapásból bombázta a jobb felső sarokba! 2-2.

Ezzel vége is lett a mérkőzésnek és következhetett a „szétlövés”, azaz a büntető párharc. Ami az is volt a javából, hiszen 0-0, 1-0 a Jéglovagoknak, majd Demény Gábor révén 1-1!  Így kezdődhetett minden előröl, de nem sokáig, mert Taczman Norbert találata a győztes gólt jelentette a berényi alakulat számára. Ki kell emelni, hogy az egész meccsen, de főleg a végjátékban, remek teljesítményt nyújtott Simon Dániel a CHC kapusa, aki nagyban hozzájárult a sikerhez.

Jászberényi CHC – ESMTK Jéglovagok 4-3  

A Jászberényi CHC csapata elhozta tehát a bronzérmet a fővárosi helyosztóról.

–„ Dicséret illet minden csapattagot a bajnokságban nyújtott teljesítményéért és a csapat szellem kialakításáért! Nagyszerű eredmény ez a mi kis közösségünk számára és reméljük, hogy ebben a tudatban tudjuk tovább folytatni! Köszönet Balla mesternek és minden új és régi csapattagnak, akik hozzájárultak ehhez az eredményhez és a remek közösség kialakításához!” – szól a Jászberényi CHC vezetésének közleménye.