Jobbikos lakossági fórum

A devizahitelesek lehetséges kiútjárólés a Jobbik otthonteremtési programjáról tartott lakossági fórumot Z. Kárpát Dániel önkormányzati képviselő,országos alelnök.

Pénteken este hat órakor Budai Lóránt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Jászberényi Alapszervezetének elnöke köszöntötte a lakossági fórum vendégét, Z. Kárpát Dániel önkormányzati képviselőt, a Jobbik országos alelnökét és a megjelenteket a Déryné Rendezvényház kistermében.

Z. Kárpát Dániel közvetítve pártja álláspontját elmondta: a Jobbik célja, hogy megállítsa az alsó középosztály lecsúszását, lehetőséget adjon a lecsúszottaknak a felemelkedésre, visszatérésre a normális élethez. Az alelnök szerint a devizahitelesek krízisének megoldásaként nem mentőöv kellene, hanem igazságos forintosítás, a bankok valódi elszámoltatása. Felajánlotta pártja segítségét egy esetleges kilakoltatás megakadályozásában is, ami már nem ismeretlen számukra. „Nem ígérjük, hogy tudunk megoldást elérni, de elmegyünk a végsőkig” – tette hozzá.„Ne nevezzük kármentésnek, hogy a magyar emberektől elveszik az ingatlanukat, amit visszabérelhetnek.” – kritizálta a kormány jelenlegi intézkedéseit a devizahitelesek megsegítésének ügyében.

A Jobbik állami bérlakások építésében látná a megoldást a könnyebb otthonteremtéshez. Számításaik szerint 50-60 milliárd forintba kerülne a lakásépítések elindítása. Rávilágított arra, hogy ma Magyarországon az egyik legnagyobb probléma a népességcsökkenés, amíg az állam 120 milliárd forintot költ integrációs programokra. „El kell érni, hogy segélyből ne lehessen megélni, dolgozzon mindenki!” Hozzátette, hogy a Jobbik kormányra kerülése eseténcsökkentené az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek ÁFA-ját 5%-ra. „Ha kormányra kerülünk, gyors és lényeges változások következnek! Van programunk mindenre.” – tett ígéretet a jelen lévőknek Z. Kárpát Dániel.

Felszólalását követően a lakosság tehette fel kérdéseit, vethette fel problémáit Z. Kárpát Dánielnek és Budai Lórántnak.