Tűzoltóverseny esőben

Április 7-én, csütörtökön délelőtt a tűzoltólaktanyán rendezték meg a már jól ismert tűzoltóversenyt. A program a kezdeti rossz idő ellenére nagy népszerűségnek örvendett.

Az idei tűzoltóversenyen két korosztályban indultak a versenyzők. Az általános iskolás kategóriában tíz, míg a középiskolások közül négy csapat indult. A tűzoltók tizenkét állomást biztosítottak a játékosoknak.  A gyakorlati feladatok valós helyzeteket imitáltak a tűzoltó növendékeknek, ilyen például a mentőszolgálati állomás, ahol a gyermekek álsérülteket láttak el. De nem maradt el a tűzoltók mindennapos feladatának bemutatása sem. A gyerekek tűzoltótömlővel céloztak, és minél több víz érte a céltáblát annál magasabb pontszámot kaptak. A verseny elméleti részén felmérték a fiatalok KRESZ és történelmi tudását, persze ezt is kreatív, jó hangulatú és játékos feladatok keretén belül. A rendezvényen a gyerekek már jól ismerték a tűzoltó felszerelések rendeltetésszerű használatát, hiszen a verseny előtt a laktanyában felkészítő tanfolyamokat rendeztek.

A program végezetével az időjárás is kedvezőre fordult és a versenyzők izgatottan várták az eredményhirdetést. A rendezvényen a Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola teljesített a legjobban, így ők végeztek az első helyen a középiskolások között. A szoros mezőnyben a Jászfényszaru ÖTE csapata lett második, Jászapáti csapata pedig a harmadik. Az általános iskolás korosztály legkiemelkedőbb csapata a jászágói egyesület, a második befutó a jászszentandrási diákok, harmadikként pedig a jászapáti csapat érkezett a célba. Különdíjas a kisebbek közül Jászágó csapata, a középiskolásoknál pedig a jászfényszarui ÖTE egyesület.

Az elismerés mellett értékes ajándékokkal is gazdagodtak a díjazottak. Fózer Tibor ezredes elmondta, hogy szerettek volna hasznos ajándékokkal kedveskedni a résztvevőknek, így számítástechnikai eszközökkel jutalmazták a nyerteseket.
A fiatalok és a tűzoltók egyaránt nagyon élvezték a programot, a résztvevők közül többen elmondták, hogy már évek óta visszajárnak a versenyre és többen szakmai pályafutásukat is egyenruhásként képzelik el.