Móka és kacagás

Az Ifjúsági Házban péntek este a Dumaszínház egyik nagymestere, Hadházi László lépett porondra. Nem egyedül érkezett, Bellus István konferálta fel, akivel állítólag annyit utaznak együtt, hogy néha Hadházi a „drágám”megszólításra is válaszol.

Nekünk áll a L(z)ászló címmel Hadházi a rendszerváltás utáni évek sztorijaival szórakoztatta a nézőket. Hogy miért móka és kacagás az ipari munka? Manapság nem tudjuk. Azonban ha az a gyógyszeripar morfium ágazata, máris választ kapunk. Hadházi ottani legszebb éveiről mesélt, amelyek elmondása szerint sokáig hiányztak neki.

Betekintést nyerhettünk a humorista magánéletébe, terítékre került például a felesége vezetési stílusa, de azt is megtudhattuk, hogyan sikerült elhagynia három munkalapot a több sávos úton, Hadházival együtt. Az ötvenes éveit taposó előadó kifigurázta a nő és férfi kapcsolatát is, amin a közönség soraiból sokan magukra ismertek, de jókat derültek poénokon.

Most is bebizonyosodott Hadházinak a különleges képessége: úgy tudja előadni a történeteket, hogy az már önmagában vicces, még ha a hallgatóság olykor meg is kérdőjelezi a sztorik valóságtartalmát.