Értékeltek és díjaztak a Jászsági Rádiósok

Jászsági Rádiósok Egyesületénél több éves hagyomány, hogy értékelik előző évi tevékenységüket és egyben el is ismerik a versenyévben aktív rádiósokat.

Mint azt Kövér Béla az egyesület elnöke elmondta az idei „BUÉK aktivitás díjkiosztó” – mert e névvel illetik mini ünnepségüket -, összetettebb volt a szokásosnál, ugyanis a 2015. évi mellett az előzőt – 2014. évit – is most értékelték.

Rendezvényüket – szokás szerint – megszokott helyükön, a volt MHSZ székház emeletén rendezték, amelyen Jászberény Önkormányzatot Keresztesi János, a Humánerőforrás Bizottság külsős tagja képviselte. Aki elismeréssel szólt az egyesület munkájáról és a fiatalok bevonását szorgalmazta, mert nagyon hasznos időtöltésnek ítélte a rádiósok tevékenységét. Az ünnepi rendezvényen az aktivitást teljesítők közül 13-an jelentek meg, továbbá a budapesti MOM és a Fővárosi Rádiósklub tagjait is jelen voltak, akik az idei versenyre is jelezték részvételüket.

Kövér Béla elnök számadatokkal is szolgált a jelenlévőknek. A BUÉK aktivistáshoz nemcsak hazánkból, hanem a Délvidékről és Szlovákiából is bekapcsolódtak. A verseny feltételeit összességében az 2014-ben 28-an, 2015-ben pedig 34-en teljesítették. Az évértékelő mini ünnepség hagyománya már az is, hogy a versenyen aktívan részvevőket – akik az ünnepségen megjelentek – díjazzák is. A fődíj ezúttal , egy Electrolux porszívó a fővárosba került. Viszont mivel a MOM Rádiós Klubja is ajánlott fel díjakat, így szinte egyetlen egy rádiós sem ment haza üres kézzel.  

Természetesen a Jász Diplomát az idén is átadták az illetékeseknek, majd ezt követően kötetlen beszélgetéssel, új ötletek közreadásával, megbeszélésével zárult az idei rendezvény. – tájékoztatta lapunkat Kövér Béla Jászsági Rádiósok Egyesület elnöke.