Kérdések Pócs Jánoshoz

Budai Lóránt és Bobák Zsolt jobbikos önkormányzati képviselők tartottak sajtótájékoztatót, napirendre tűzve Pócs János önkormányzati képviselő Dalkia-üggyel kapcsolatos nyilatkozatait.

A délelőtti lakossági fórumukat követően elsőként Bobák Zsolt, jobbikos önkormányzati képviselő fejtette ki véleményét a Dalkia-üggyel kapcsolatban és intézett kérdést Pócs Jánoshoz a sajtón keresztül, az önkormányzati képviselő jászberényi irodája előtt. Idézte Pócs János 2015-ös nyilatkozatát, melyben Magyar Leventét és Gedei Józsefet, mint egykori polgármestereket nevezte meg felelősöknek a 750 milliós perveszteségért, majd 2016 márciusában már nem beszélt felelősökről. „Felmerül a kérdés, hogy 2015-ben Pócs János nem mondott igazat, vagy igazat mondott, de megpróbálják mentegetni a valódi felelősöket?”

Budai Lóránt képviselőtársa eszmefuttatását folytatva kijelentette, hogy annak ellenére, hogy az érintettek, a politikusok szeretnék „elsikálni” a történteket, ők kitartanak amellett, hogy „a felelősöket meg kell keresnie Jászberénynek és az országnak”.

Budai képviselő információi szerint a város nem tett feljelentést. „A város jegyzője mondta azt, hogy az önkormányzat nem tett feljelentést.”
Pócs János kijelentésére – miszerint a Jobbik szerint mindenkinek a börtönben van a helye, aki nem Jobbikos – reagálva elmondta, hogy az nem felel meg a valóságnak és kérdést intézett a Jászság önkormányzati képviselőjéhez, hogy kitől származik ez az információ?
A sajtótájékoztató végén Budai Lóránt reményét fejezte ki, hogy Pócs János megválaszolja feltett kérdéseiket.